Ultima oră

Proiect pentru mai mulți bani la salariu!

Angajaţii români ar putea plăti impozite mai mici pe muncă, de anul viitor, astfel că ar putea rămâne cu bani în plus.Coaliţia pregăteşte măsura de ceva timp şi încearcă să scadă impozitarea muncii care în acest moment este la aproximativ 47%.

Până atunci, Guvernul vrea să crească salariul minim construcţii şi agricultură pentru a compensa eliminarea facilităţilor fiscale.

Mai exact, şi angajaţii din cele două domenii, din agricultură și din construcții, vor trebui să plătească asigurări medicale începând din luna octombrie, însă tot de atunci le va crește și salariul minim, tocmai ca să compenseze această plată.

În agricultură, spre exemplu, în momentul de față salariul minim este de 3.000 lei, va crește la 3.300 lei, iar în construcții este 4.000 lei și va ajunge la 4.500 lei, începând din luna octombrie.

Cât despre reducerea taxării muncii, angajații mai trebuie să aștepte, deși este cuprinsă în programul de guvernare pe care l-a citit Marcel Ciolacu la începutul verii în Parlament, însă abia de anul viitor vor începe discuțiile pe această idee de a reduce taxarea muncii.

Sursa: Antena 3 CNN

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *