Ultima oră

PSD a venit în Parlament cu o machetă cu Superman căzut în cap

Social democrații au adus în Parlament, în ziua votului pe moțiunea de cenzură, o machetă cu Superman cu capul în jos - aluzie la montajul postat recent de Florin Cîţu pe reţelele sociale. Aleşii din opozţie şi-au făcut selfie-uri cu Supermanul prăbuşit, dar un lider liberal spune că este vorba despre un îndemn la violență.

Statueta, cu un Superman plonjat în cap, într-o baltă de sânge, a fost pusă la intrarea în Plenul Parlamentului. După scurt timp, au luat-o de acolo, urmând să o aducă înapoi în momentul votului.

Demersul a fost criticat de vicepreședintele PNL Alina Gorghiu.

„Recuzita PSD la plenul de azi. Balta de sânge e o invitație, un îndemn clar la violență. Apropo de apropierea dintre PSD și AUR. Bucuria nebunilor va fi azi în plen… dar mai ales după”, a scris ea pe Facebook.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi dezbătută și votată astăzi în plenul reunit al Parlamentului, de la ora 12:00. Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis este nevoie de 234 de voturi. Ultimele calcule arată că partidele care au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură (PSD-USR-AUR) strâng aproximativ 280 de voturi.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *