Actualitate

PUZ pentru Parcul Industrial de la Bălești

Al doilea parc industrial din județul Gorj are nevoie de Plan de Urbanism Zonal. Autoritățile au alocat fondurile necesare pentru achiziția serviciilor de proiectare necesare pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal pentru construirea Parcului Industrial de la Bălești. Va fi de fapt un punct de lucru al Parcului Industrial Gorj de la Bumbești-Jiu, deținut de către Consiliul Județean Gorj.

În momentul de față a fost stabilit amplasamentul însă este obligatorie întocmirea Planului Urbanistic Zonal pentru a se putea trece la realizarea împrejmuirii și la celelalte tipuri de lucrări de infrastructură necesare, inclusiv utilități pentru ca agenți economici să își poată desfășura activitatea în incinta noului parc industrial de la Bălești. Bugetul pentru întocmirea PUZ este de peste 33.000 de lei. Parcul industrial de la Bălești se va întinde pe aproximativ 10 hectare. Va fi prevăzut cu drumuri de acces, utilități. Se va trece ulterior la parcelare. Aceasta are în vedere două suprafețe mai mari de teren de care sunt interesate două companii mari din afara țării care vor să relocheze producția în România.

Totodată, vor fi și parcele mai mici de teren pentru investitorii autohtoni care vor să își înființeze la Bălești mici făbricuțe, un service auto și altele. Chiar agenți economici din comună au anunțat că vor să înceapă activități economice în noul parc industrial. Autoritățile vor să deschisă Parcul în cursul anului viitor.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *