Actualitate

PUZ pentru zona Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”

Este nevoie de actualizarea Planului de Urbanism Zonal pentru Zona Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” din municipiul Târgu Jiu. O firmă de specialitate va întocmi noile documentații pentru PUZ-ul uneia dintre cele mai importante zone din municipiul Târgu Jiu.

Bugetul pentru actualizarea Planului de Urbanism Zonal pentru Calea Eroilor este de peste 270.000 de lei. În zona de protecție a Ansamblului este nevoie de autorizații inclusiv de la Ministerul Culturii pentru ridicarea de construcții noi sau chiar pentru aducerea de modificări substanțiale la imobile existente. După cum se cunoaște, pe un tronson din Calea Eroilor au loc de mai mulți ani lucrări de reabilitare și punere în valoare a străzii respective.

Strada Calea Eroilor traversează orașul de la est la vest și face legătura între cele două mari parcuri din municipiu. În Parcul Central se află: Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor și Poarta Sărutului, iar în Parcul „Coloanei Fără Sfârșit”, opera omonimă realizată de sculptorul Constantin Brâncuși.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *