Ultima oră

Racheta chinezească rătăcită în spaţiu s-a prăbuşit în Oceanul Indian

Racheta rătăcită de China în spaţiu s-a prăbuşit în Oceanul Indian. Punctul de impact a fost undeva la sud-vest de India și Sri Lanka.

Racheta rătăcită de China în spaţiu s-a prăbuşit în Oceanul Indian.

Racheta, numită Long March 5B, a fost lansată de la Wenchang Space Launch Center la 29 aprilie pentru a transporta Tianhe – primul modul al viitoarei stații spațiale a Chinei – pe orbită

A reintrat în atmosferă la ora 3.24 dimineața, în Marea Britanie, iar cea mai mare parte a componentelor sale au fost distruse în acel moment, potrivit presei din China.

Punctul de impact a fost undeva la sud-vest de India și Sri Lanka, potrivit news.sky.com

Locul de aterizare a fost incert până în ultimele minute ale coborârii rachetei.

La un moment dat, s-a crezut că traseul de resturi ar putea cădea la nord până la New York, Madrid sau Beijing și la sud, până la Chile și Noua Zeelandă.

Cea mai mare parte a suprafeței Pământului este acoperită de apă, astfel încât șansele ca resturile să cadă pe uscat erau scăzute, iar probabilitatea de a lovi oameni era chiar mai mică, spuneau experții.

Pentagonul avertiza că racheta chinezească Long March 5B se va pe prăbuși pe Pământ, iar coliziunea va avea loc pe 10 mai. De asemenea, Statele Unite au anunţat că nu vor doborî aeronava.

Racheta chinezească a fost lansată de la centrul de lansare spațială Wenchang în luna aprilie a acestui an.

sursa: antena3.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *