Actualitate

Recensământ agricol 2020. Când va începe verificarea terenurilor și a animalelor!

Fermieri – atât cei din sectorul vegetal, cât și crescătorii de animale trebuie să fie pregătiți în acest an de o evaluare națională a proprietăților și efectivelor deținute. Vizitele în teren sunt anunțate să înceapă în toamnă, iar Guvernul României a făcut marţi un pas important pentru demararea recensământului din agricultură.

Guvernul va aproba prin două ordonanţe de urgenţă măsuri privind organizarea recensămintelor pentru 2020-2021, cel agricol şi al populaţiei, de către Institutul Naţional de Statistică, după ce premierul a acceptat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de Executiv a celor două proiecte.
Premierul a aprobat introducerea celor două proiecte de OUG.
Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, a spus că „suntem în mare întârziere cu măsurile pregătitoare în vederea organizării recensământului agricol, care ar trebui să înceapă în această toamnă şi recensământul populaţiei, care este programat pentru anul viitor”.
Atât pentru recensământul agricol, cât și cel pentru populație, statul va cumpăra tablete, sisteme informatice dar și calculatoare.
Cel agricol va fi chiar anul acesta, cel al populației și al locuințelor – anul viitor.
Se vor cumpăra 3.000 de tablete, sisteme informatice dau si un call center – care va costa aproape 1 milion 600.000 de lei.
Se vor cumpăra și 22.000 de baterii externe. De asemenea, se vor face și angajări – este nevoie de aproape 24.000 de recenzori.
Prin acest recensământ vor fi obținute date esenţiale şi de calitate pentru fundamentarea politicilor guvernamentale în domeniul social, al populaţiei şi dezvoltării umane.
Potrivit regulamentului Uniunii Europene, 2021 este anul în care se face recensământ în statele membre ale blocului comunitar.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *