EvenimentUltima oră

Restaurant și măcelărie din Tg-Jiu amendate cu câte 12.000 de lei de către inspectorii DSV Gorj

În perioada 07 – 13.03.2022, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat verificări în unități și obiective supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în Aninoasa, Arcani, Baia de Fier, Bălești, Bâlteni, Bolboși, Brănești, Cătunele, Crasna, Dănești, Dragotești, Drăguțești, Hurezani, Ionești, Mătăsari, Motru, Novaci, Peștișani, Plopșoru, Roșia de Amaradia, Rovinari, Runcu, Samarinești, Schela, Scoarța, Stănești, Stejari, Stoina, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Telești, Tismana, Turburea, Turceni, Turcinești și Țânțăreni, în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

În timpul controalelor efectuate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, reprezentând amenzi în cuantum de 27.900 lei, unor operatori/persoane fizice din Hurezani și Târgu-Jiu, astfel:

12.000 lei la un restaurant, pentru următoarele constatări: plafon neigienizat, care prezintă zone cu exfolieri; rafturi confecționate din materiale corodabile și neigienizate; lipsa unei chiuvete cu facilități igienice, destinate exclusiv spălării mâinilor personalului; aparatura frigorifică nu era prevăzută cu termometre și nu se întocmeau grafice de monitorizare a temperaturii; în aceeași cameră frigorifică erau depozitate în mod nesectorizat atât materii prime, cât și semipreparate si produse finite; au fost identificate 12,295 kg pulpă de porc și 3,420 kg cotlet porc, care nu prezentau elemente de identificare. Sancțiune complementară: reținere oficială și destinare către neutralizare controlată;
12.000 lei la măcelărie, întrucât la data controlului nu se făcea dovada monitorizării corecte a temperaturii la toate vitrinele frigorifice de expunere din spațiul de comercializare; au fost identificate 11,1 kg pastă de mici și 1,2 kg carne tocată de vită fără elemente de identificare și fără documente de proveniență. Sancțiune complementară: reținere oficială și destinare către neutralizare controlată;
1.500 lei conducătorului unei autoutilitare, pentru deținerea și transportul unor animale neidentificate și fără documentele sanitare-veterinare prevăzute de lege;
1.200 lei conducătorului unei autoutilitare, pentru nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor alimentare în timpul transportului;
1.200 lei la un fast-food, întrucât angajata care manipula produsele alimentare la data controlului nu deținea echipament complet de protecție sanitară și nu era instruită adecvat; nu erau afișate informații complete privind prezența substanțelor alergene, conform prevederilor Reg. (CE) nr. 1169/2011.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *