Ultima oră

Restaurantul lui Pescobar din Herăstrău, Taverna Racilor, închis de inspectorii OPC

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre neregulile găsite în restaurantul lui Pescobar din Herăstrău, închis de inspectori.

„Cred că cea mai importantă dintre abateri este modul în care acest operator economic depozitează, transportă și gestionează produsele din pește și similare acestora, despre care cu toții știm că au un potențial negativ asupra sănătății omului, în condițiile în care nu sunt respectate exigențele minimale.”, spune Horia Constantinescu.

„Ori iată că la Giurgiu, între întreaga cantitate de produse este păstrată niște containere, de acolo sunt transportate la o cu totul altă temperatură decât cea recomandată de producător pentru a fi redistribuite, iar odată ajunse în București, acestea sunt depozitate în niște camioane, pe aleea Parcului Herăstrău, fiind transportate către bucătăria restaurantului la temperatura ambientală. Ori, dacă revenim la potențialul periculos al produselor de acest tip, depozitate la alte temperaturi decât cele la care trebuie să fie depozitate, înțelegem cu toții că vorbim despre un pericol flagrant asupra sănătății consumatorilor.

În primul rând, marea majoritate a produselor, după cum ați văzut, sunt congelate, nu proaspete. Vorbim de mai multe acțiuni. La o primă acțiune a fost suspendată activitatea până la remedierea deficiențelor, operatorul economic a înțeles să transfere toată operațiunea pe o altă societate comercială, nerespectând astfel prima măsură.

Au fost luate în cascadă și alte măsuri corespunzătoare cu privire la suspendarea activități. Ori iată că, în mai puțin de șase luni, acesta nu înțelege să respecte lucrurile pe care colegii mei le-au transmis în documentele încheiate în perioada precedentă, motiv pentru care înțeleg că a fost propusă închiderea pe o perioadă de la șase la 12 luni.

Vom analiza, de asemenea, ce vom putea face cu privire la oprirea definitivă nu numai a cantității, bineînțeles, de produse depozitate neconform, dar și activității, eventual, din zona de depozitare și de procesare a acestor produse la Giurgiu, pentru că pare că lucrurile nu se îndreaptă, ci mai mult se agravează.”, a mai precizat șeful ANPC.

Neregulile găsite de inspectorii ANPC la Taverna Racilor în Herăstrău
– folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare
– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare
– prezența insectelor vii (muște) în unitate
– schimbarea stării termice a produselor
– nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde
– existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)
– lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate
– lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,
– lipsa autorizației emisă de Primărie.
– produse alimentare cu data limita de consum depasită;
– utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).
– nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului;

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *