Ultima oră

Reţea specializată în contrabandă cu ţigarete, destructurată de DIICOT

DIICOT anunţă destructurarea unei reţele specializată în contrabandă cu ţigarete, suspecţii folosind la autoritatea vamală documente false. Un camion cu 12 milioane de ţigări netimbrate a fost prins în flagrant în judeţul Cluj.

„La data de 13.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă şi folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantităţi de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă”, anunţă, luni, DIICOT.

În luna octombrie 2022, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat specializat în introducerea şi distribuirea pe teritoriul României a unor însemnate cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară, cu eludarea formalităţilor vamale impuse pentru indigenizarea acestora, cu eludarea plăţii taxelor vamale, a accizei şi a taxei pe valoare adăugată exigibile pentru astfel de bunuri.

„În urma activităţilor de urmărire penală efectuate, la data de 12.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul I.G.P.F. au prins în flagrant pe raza judeţului Cluj un transport de 600.000 de pachete cu ţigarete (12 milioane de ţigarete), netimbrate. În urma verificării documentelor folosite pentru a justifica tranzitul de mărfuri, a rezultat că au fost folosite înscrisuri referitoare la ale bunuri decât cele transportate în realitate”, au mai transmis procurorii.

 

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button