Dezvăluiri

REVOLTĂTOR! Consilierii locali și-au tras tablete de 25.000 de lei și TAIE din rația celor izolați la domiciliu

În actualul context epidemiologic generat de riscul răspândirii și infectării cu noul coronavirus, aleșii locali din Tg-Jiu și-au aprobat tablete, așa că municipalitatea a cheltuit 25.000 de lei pentru achiziționarea acestora. Între timp, municipalitatea a redus sumele alocate pentru hrana târgujienilor aflați în izolare la domiciliu de la 100 la 30 de lei pe zi și a cerut banii înapoi de la șase biserici care primiseră finanțare la finele lunii trecute.

La finele lunii trecute, cu doar două zile înainte de a fi confirmat, în Gorj, primul caz de infectare cu noul coronavirus COVID-19 din România, consilierii locali de la Tg-Jiu și-au aprobat banii necesari pentru achiziționarea unor tablete, motivând că acestea le va ușura munca, în sensul că vor putea primi ”în timp util toate informațiile, pe care să le citească să le analizeze și să vină la ședințele de comisii cu toate informațiile cunoscute fără a fi nevoie de deplasări la primărie pentru a lua mapa”.

Pe data de 11 martie a.c., Primăria Tg-Jiu a publicat anunțul în vederea cumpărării a 22 de tablete. Trebuie spus că, la acea dată, la nivel national, fuseseră confirmate 48 de cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19.

O săptămână mai târziu, pe 18 martie, contractul i-a fost atribuit, direct, unui cunoscut operator de comunicații care avea preț de catalog pentru tabletele Samsung Galaxy 1.140 de lei. Așa că tabletele trebuie să fie livrate până în ultima zi a acestei luni, municipalitatea urmând să achite suma de 25.094 de lei.

În aceste condiții, trebuie precizat că abia pe 12 martie a.c., într-o ședință extraordinară, consilierii locali s-au întrunit pentru a aproba 24.000 de lei pentru asigurarea materialelor de dezinfecție și 220.000 de lei pentru asigurarea hranei persoanelor izolate.

Tot într-o ședință cu caracter extraordinar, care a avut loc luni, 23 martie, aleșii locali au decis rectificarea bugetului în așa fel încât să poată plăti 30.000 de lei pentru utilitățile la Stadionul Municipal unde sunt cazate persoane aflate în carantină.

Tot din șirul de măsuri ilogice face parte și decizia de a lua înapoi din sumele necheltuite de cele șase biserici, care primiseră finanțări cuprinse între 100.000 și 350.000 de lei, la finele lunii trecute.

Este evident că municipalitatea a cheltuit irațional bani din bugetul public, atâta vreme cât a alocat, timp de trei săptămâni câte 100 de lei pentru trei mese, zilnic, fiecare persoană aflată în izolare la domiciliu, iar începând de luni, rația acestora se reduce la 30 de lei pe zi, iar cei aflați în izolare la domiciliu vor primi pachete cu hrană rece.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *