Dezvăluiri

Rezolvă PSD, în februarie, problema pensionării anticipate? LIDER: Sunt sceptic

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, nu crede în promisiunile liderilor PSD că, în luna februarie, va fi votată, în Camera Deputaților, noua inițiativă legislativă prin care minerii și energeticienii se vor putea pensiona mai devreme.

Președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, Adrian Solomon, este unul dintre inițiatorii PSD a noului proiect de lege pe tema reducerii vârstei de pensionare în minerit și energie. Actul normativ, care a trecut de Senat, urmează să ajungă în analiza comisiilor din Camera Deputaților. Deputatul PSD Mihai Weber a declarat că, în luna februarie, proiectul ar urma să fie votat în forul decizional al parlamentului. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, este sceptic că lucrurile vor sta așa cum le-au promis social-democrații. În plus, acuză că o parte dintre liderii sindicali” înghit ca gâștele ce li se aruncă pe tavă”.

„Mă uimește că proiectul domnului Solomon a fost respins, când noi am fost la comisiile din Camera Deputaților pentru legea 197, invocându-se impactul bugetar, chiar liberalii au spus că proiectul e populist, iar, acum, îl susțin, a fost reintrodus. Nouă ni s-a spus că impactul bugetar e prea mare. Acum, văd că vor să bage și pensionarii care sunt în plată. M-aș bucura să fie așa cum vor dânșii, numai că noi suntem sceptici, pentru că am fost în comisiile din Camera Deputaților și am văzut acolo punctul negativ de vedere al guvernului. Acum, văd că vin cu o categorie mai largă de lucrători pe care să-i lipească de condițiile de muncă ale minerilor și energeticienilor. Vom vedea ce se va întâmpla. Ar fi culmea să continue un plan de restructurare, să disponibilizeze oameni, în timp ce legea noastră este blocată. Probabil că legea se va debloca, pentru că nu au cum s-o ocolească la infinit, dar eu cred că termenul pe care l-au dat, luna februarie, nu poate fi atins așa repede. Îmi pare rău că o parte din sindicaliști care s-au lipit de această reușită a noastră, acum se duc peste tot la întâlniri pe tema legii numai că înghit ca gâștele tot ce li se aruncă acolo pe tavă. Pe noi ne deranjează aceste lucruri. Noi am mai mers pe aceste poteci și știm foarte clar care este intenția guvernanților, că interesul lor este să nu pună în aplicare această lege. Minerii trebuie să moară, ca să le rămână guvernanților bani de pensii speciale, nesimțite”, a conchis Manu Tomescu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button