Dezvăluiri

Romanescu, după demisia lui Nodea: Nu mă grăbesc să ocup postul

Administratorul public al Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Nodea, a demisionat, luni, din funcția pe care a ocupat-o în ultimii doi ani.

Marcel Romanescu afirmă că Ramona Nodea a demisionat din funcția de city manager al Primăriei Târgu-Jiu din cauza presiunii mediatice la care a fost supusă. Edilul municipiului susține că, după demisia din funcția administrativă, Nodea ar urma să lucreze în mediul privat. “Ieri (luni – n.r.), am primit această solicitare a doamnei Ramona Nodea de a înceta contractul pe care îl aveam cu dumneaei pe postul de administrator public. Este o decizie pe care a luat-o dumneaei, pe care o respect. Trebuie să apreciez foarte mult tot ceea ce a făcut Ramona în ultimii 4 ani, de când lucrează în Primăria Municipiului Târgu-Jiu și, mai ales, cei 2 ani de când este administratorul public al municipiului nostru. În comparație cu noi, cei care suntem în viața publică de foarte mult timp și, mai ales, cu bărbații din viața publică, pentru o doamnă, presiunea mediatică, presiunea care se exercită, nu este foarte bună, dar când ajungem într-o astfel de funcție, din păcate, trebuie să ne asumăm și astfel de lucruri care nu ne sunt tocmai confortabile. Cred că doamna Nodea și-a dorit o perioadă în care să stea mai liniștită și, ulterior, sunt sigur că va lua o decizie care să-i poată oferi mai multă liniște pentru activitatea pe care o va desfășura. Știu că au fost foarte multe discuții pentru a pleca către societăți private foarte mari, nu numai din Târgu-Jiu. S-ar putea să fi onorat, de data aceasta, o astfel de solicitare și eu nu pot să-i urez decât mult succes. Am avut o colaborare foarte bună cât a fost angajată a Primăriei Târgu-Jiu”, a afirmat Marcel Romanescu.

Viceprimarii și șefii din primărie, preiau atribuțiile lui Nodea

Marcel Romanescu nu se grăbește să numească un nou administrator public. Edilul spune că, până va găsi o persoană potrivită, atribuțiile pe care le-a avut Ramona Nodea vor fi preluate de viceprimari și șefii din primărie. “Postul acesta nu a fost atribuit pe criterii politice și nici nu va fi atribuit vreodată pe criterii politice. Ca să elimin orice suspiciuni care s-ar putea crea în privința, pe de-o parte a încetării contractului doamnei Nodea, pe de altă parte, nu a fost niciun fel de înțelegere și nici nu există vreo înțelegere nu numai cu PSD, nici măcar în cadrul PNL. A fost și va fi doar decizia mea necondiționată de înțelegeri politice sau de altă natură. Posibil să fie interesate persoane, pentru că postul de administrator public este un post extrem de important pentru autoritățile publice locale. Nu întâmplător marea majoritate a primarilor de reședință și a primarilor de orașe au ocupat aceste posturi printr-un contract pe perioadă determinată, pe perioada în care își exercită mandatul de primar. Nu mă grăbesc să ocup acest post, voi face o analiză foarte corectă și dacă se va găsi persoana compatibilă cu postul de administrator public, o voi aduce lângă mine la primăria municipiului Târgu-Jiu. O perioadă de timp de acum încolo, atribuțiile mele vor fi repartizate și atribuțiile pe care le avea prin delegare doamna și prin contractul de management pe care îl aveam încheiat, vor fi repartizate viceprimarilor municipiului Târgu-Jiu și posibil angajaților cu funcție de conducere din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu”, a adăugat edilul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button