Politică

Romanescu, pe scenă cu lideri PSD. Weber: Este pe lista de discuții

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, și viceprimarul Bogdan Bejinaru au fost prezenți, vineri seara, la Zilele Comunei Negomir. Cei doi liberali au urcat pe scenă alături de mai mulți lideri ai PSD Gorj.

Marcel Romanescu s-a afișat, l-a sfârșitul săptămânii trecute, alături de președintele organizației PSD Târgu-Jiu, senatorul Cristi Rujan, deputatul Claudiu Manta, secretarii de stat Constantin Ștefan și Dragos Drăghescu, secretarul general al partidului, Anca Bordușanu, și câțiva primari social-democrați la Zilele Comunei Negomir. Apariția vine în contextul în care, de câteva luni bune, au circulat informații că edilul liberal al Târgu-Jiului ar urma să treacă la Partidul Social Democrat. Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, spune că poartă discuții cu Marcel Romanescu. Liderul social-democraților gorjeni afirmă că, în câteva zile, Partidul Social Democrat va anunța oficial candidatul la Primăria Târgu-Jiu. Formațiunea politică are în derulare un sondaj de opinie, cu mai multe nume de potențiali candidați. “Nu poate să treacă la PSD atât timp cât este membru PNL, dar, după cum bine știți, întreaga organizație a PNL Târgu-Jiu a fost dizolvată, a fost luată o decizie în cadrul Biroului Politic al PNL Gorj de a nu-l mai susține pe Marcel Romanescu ca și candidat la primăria Târgu-Jiu și, atunci, cu siguranță, domnul Marcel Romanescu caută să-și găsească variantă. Noi suntem într-o discuție cu mai mulți lideri, inclusiv cu domnul Marcel Romanescu, avem deja un sondaj în curs de realizare. În momentul în care vom avea rezultate, și asta înseamnă câteva zile, vom intra într-o discuție cu toți potențialii candidați pentru funcția de primar și, cu certitudine, și domnul Marcel Romanescu este pe lista de discuții. Probabil că veți avea un răspuns, pentru că, sigur, e o curiozitate, de a stabili un candidat pentru funcția de primar din partea PSD. În momentul de față, domnul Marcel Romanescu este membru PNL. Să vedem care este și opțiunea domniei sale. Pe noi, în primul rând, ne interesează care este dorința târgujienilor ca și profil de candidat”, a comentat Mihai Weber.

Romanescu: O să mai apar și săptămâna aceasta

Marcel Romanescu anunță că, în perioada următoare, va fi prezent și la alte evenimente care vor fi organizate de primari PSD. Următorul va fi la Zilele Comunei Glogova. Primarul Târgu-Jiului susține că, la Negomir, a mers la invitația primarului Tudor Oiță, unul dintre primarii pe care-i apreciază. “O să mai apar și săptămâna aceasta. Îi anunț pe cei care vor să mă fotografieze că, sâmbătă, sunt la Glogova. Da, particip la toate evenimentele colegilor mei primari. Eu n-am fost invitat la acel eveniment de PSD, ci de primarul Oiță, de la Negomir, care mi-a spus că are un eveniment deosebit și chiar a fost un eveniment deosebit și am fost prezent. Nu e pentru prima data, e prima dată când se spune că particip cu pesediștii. Nu! Eu consider că am participat cu cetățenii de la Negomir, nu cu pesediștii, ci cu primarul de la Negomir, îl respect, e un băiat extraordinar, un primar care-mi place foarte mult, din noua generație a primarilor din Gorj. E normal să fi fost acolo, să-l susținem, între noi, primarii ne vom susține permanent, indiferent de culoarea politică. La Glogova, o să merg, pentru că m-am întâlnit cu primarul de la Glogova, la Zilele Comunei Negomir și m-a invitat. Nu candidez la consiliul județean, nu pentru asta o fac, ci din respect pentru colegii mei primari, deci nu fac turul județului că am de gând să renunț la primăria municipiului Târgu-Jiu, nu o să renunț”, a declarat edilul.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *