Sport

România va avea un nou stadion! 30.000 de locuri și o investiție de 122 de milioane de euro

Timișoara va avea un nou stadion, de 30.000 de locuri, care va putea găzdui meciuri începând cu 2025.

Anunțul a fost făcut de Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, care a anunțat și la ce sumă se va rdica această investiție: 122 de milioane de euro cu TVA vor plăti autoritățile locale pentru noua ”bijuterie” de pe Bega.

Timișoara va avea un stadion nou: „Ar putea fi construit în 4 ani”
„Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene.

Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost. Atașat vedeți randarea acesteia.

Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național.

Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului.

Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului”, a scrie Nica, pe pagina de Facebook.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button