Dezvăluiri

Roșca, ATAC devastator la șeful mineritului: „Are o pălărie prea mare și nu mai vede, bâjbâie, dă din mâini! Intenționez să fac plângere la Parchet!”

Președintele Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, acuză imixtiuni politice și din partea directorului Sucursalei Miniere a CE Oltenia, în competiția pentru președinția organizației sindicale. Liderul de sindicat spune că la sediul PNL Motru, Gigel Jianu și Ion Dobrițoiu au făcut centru de comandă pentru a-l elimina din viața sindicală și va depune o plângere la Parchet pentru a-i pune sub incidența legii. Roșca e de părere că funcția de director e o pălărie prea mare pentru Dobrițoiu și o ocupă doar pentru că este membru PNL.

”Au fost presiuni!”, spune Nelu Roșca, reales, recent, în funcția de președinte al Sindicatului Liber Cariera Roșiuța. Liderul sindical îi acuză pe fostul primar al orașului Motru, Gigel Jianu, în prezent salariat al Carierei Roșiuța și pe Ion Dobrițoiu, directorul Sucursalei Miniere a CE Oltenia, că s-au implicat în competiția sindicală pentru ca el să piardă alegerile și va sesiza organele judiciare.

”N-am avut un singur candidat, pentru că în spatele acestui candidat s-au aliniat oameni politici și directori aflați în funcție. Se făceau ședințe la PNL Motru, prezidate de domnul Gigel Jianu și Ion Dobrițoiu, care au făcut centru de comandă pentru a mă elimina din viața sindicală. Chiar au fost în campanie electorală la Cariera Roșiuța, în perioada depunerii candidaturilor. Domnul Jianu este angajat al carierei miniere, la Biroul Producție, dar dânsul numai serviciu nu face, s-a ocupat de campanie sindicală din dorința dumnealui de a mă vedea pe mine în afara mișcării sindicale.

În loc ca domnul Dobrițoiu, ca director de sucursală minieră, să se ocupe să deblocheze utilajele și carierele și să asigure baza materială, făcea campanie sindicală împotriva mea. Este foarte grav și a fost încălcată legea, adică imixtiune în mișcarea sindicală. Am centralizat toate aceste date și intenționez să fac o plângere la Parchet pentru a-i pune sub incidența legii”, a afirmat Roșca la Gorjonline LIVE.

Liderul minerilor de la Roșiuța l-a criticat, în termeni duri, pe Ion Dobrițoiu, despre care crede că ocupă funcția de director doar pentru că este membru de partid.

”L-am informat și pe domnul Burlan pentru că am considerat că, din poziția de șef al acestei companii, trebuie să cunoască activitatea subalternilor dumnealui, adică faptul că executau anumite chestiuni pe care nu le au în fișa postului. Stăm cu majoritatea carierelor blocate și el (Ion Dobrițoiu – n.r.) de ocupă de campanie. Dânsul este pe punctul de a pleca și nu văd cu ce a participat pozitiv la activitatea din această companie. Numai prin simplul fapt că este membrul unui partid și i s-a oferit un loc de mare director, din punctul meu de vedere are o pălărie prea mare și nu mai vede, bâjbâie, dă din mâini. Eu nu l-am auzit vreodată, de când a fost pus în funcția asta. să ridice o problemă sau să suțină o problemă, în raportul care se face, săptămânal, în special luni dimineața. El nu vorbește, nu intervine. Este primul director, la acest nivel, care nu are opinii. Stă pe un loc călduț și ia niște bani buni”, a conchis Roșca.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button