Eveniment

Rovinărean condamnat la închisoare. A accidentat mortal un pieton și a fugit de la locul accidentului

Un bărbat din Rovinari a fost condamnat la închisoare de Judecătoria Târgu Jiu, pentru că a accidentat mortal un pieton. Accidentul a avut loc pe drumul județean din comuna Runcu.
„Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa de un an şi 4 luni la care se adaugă o treime din restul pedepselor, respectiv un an şi 20 de zile închisoare, rezultând pedeapsa de 2 ani, 4 luni şi 20 de zile închisoare, în condiţiile art.60 C.p.
În baza art.399 C.p.p. menţine măsura arestării preventive a inculpatului, măsură dispusă prin încheierea nr.## pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Tg-Jiu, în baza căreia a fost emis mandatul de arestare preventivă nr.28 DL din 10.12.2021, definitivă prin încheierea penală nr.##/15.12.2021 pronunţată de completul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj“, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu.
În plus Ion Gabriel Stanciu a fost obligat să achite daune morale rudelor victimei în sumă de 60.000 de euro.

A refuzat să oprească la locul accidentului

Accidentul a avut loc în luna decembrie a anului trecut. Procurorii au stabilit că era ceață și că, în plus, a fost sunat de concubina sa, iar acest lucru i-a distrat atenția. Victima se afla lângă o trecere de pietoni. După ce l-a lovit cu mașina, șoferul a refuzat să oprească și a plecat de la locul faptei.
„În timp ce se deplasa pe DJ 672 C, în condiţii de ceaţă, inculpatul a fost contactat printr-un apel video de concubina sa, aspect ce i-a distras atenţia, împrejurare în care a acroşat cu oglinda retrovizoare partea dreaptă şi bena laterală dreaptă a autoutilitarei descrisă mai sus, pe victima aflată pe marginea drumului public, în dreptul unei treceri de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.
În urma impactului, victima a fost proiectată în afara părţii carosabile, la o distanţă de aproximativ 1,5 m – 2 m de trecerea de pietoni, rămânând în stare de inconştienţă, fiind găsită cu faţa în jos de martorul, ajuns la faţa locului imediat după producerea accidentului rutier. Deşi, în momentul impactului s-a produs un zgomot puternic, iar oglinda retrovizoare laterală dreapta a autoutilitarei s-a rupt, inculpatul realizând astfel că a fost implicat într-un eveniment rutier, acesta a refuzat să oprească, părăsind locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
Martorii i-au atras atenţia inculpatului cu privire la faptul că ar fi trebuit să oprească, întrucât exista posibilitatea să fi accidentat o persoană, însă acesta din urmă a refuzat, continuându-şi deplasarea pe DJ 672 C. După parcurgerea unei distanţe de aproximativ 2-3 km, la insistenţele celor trei martori, inculpatul a oprit autoutilitara pe marginea drumului public, împrejurare în care a constatat atât smulgerea şi distrugerea oglinzii retrovizoare, cât şi urme de sânge pe oblonul din partea dreaptă a benei, pe care le-a şters, motivând pasagerilor că ar proveni de la lovirea unui animal“, se arată în rechizitoriu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button