Actualitate

Rovinari: Proiect IMPORTANT, finanțat de Ministerul Dezvoltării. Ce SUMĂ a fost alocată

Ministerul Dezvoltării a alocat, zilele trecute, peste 95 de miliarde de lei vechi orașului Rovinari pentru realizarea unui bloc de locuințe și modernizarea zonei centrale.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat, zilele trecute, 14 contracte de finanțare pentru modernizarea infrastructurii educaționale, creșterea calității vieții și dezvoltarea activității unor întreprinderi mici și mijlocii. Proiectele, în valoare totală de 91.506.242,21 lei, vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), și au ca beneficiari atât unități administrativ-teritoriale, cât și întreprinderi mici și mijlocii.

Orașului Rovinari i-a fost alocată suma de 9.586.989,45 lei. Finanțarea a venit pentru un proiect integrat în urma căruia, pe lângă construirea unui bloc de locuințe, va fi modernizată și zona centrală a Rovinariului, spune primarul Robert Filip. Edilul reafirmă că vrea să transforme bulevardul orașului, care a fost realizat înainte de 1989, într-unul din ce cele mai moderne din țară: cu multe terase, piațetă, dar și panouri pentru vizionarea meciurilor și a altor evenimente. Robert Filip așteaptă ca Ministerul Dezvoltării să-i finanțeze și alte proiecte de investiții. Este vorba despre un after school, m, a peste 30 de blocuri și modernizarea și extinderea spitalului. Edilul vrea ca o parte din locuințele ce vor fi realizate după construirea noului bloc să fie date medicilor care vor să lucreze în unitatea medicală de la Rovinari.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button