PoliticăUltima oră

Rujan (PSD): Vom sprijini orice decizie care va aduce după sine o diminuare a poverii facturilor!

Senatorul social-democrat Cristinel Rujan a precizat că ministrul Energiei, Virgil Popescu, trebuie să prezinte, cât mai urgent, un set de măsuri care să reglementeze prețurile la energie, astfel încât să fie stopată scumpirea exagerată a energiei și să genereze o diminuare a poverii facturilor.
”Ministrul Energiei are obligația să vină urgent cu un plan adecvat de măsuri de combatere a scumpirilor excesive ale energiei, deoarece sediul reglementării în piața de energie este la Ministerul Energiei și nu la ANRE, așa cum eronat lasă să se înțeleagă ministrul Virgil Popescu.
PSD consideră că Guvernul, prin ministerul de resort, este cel chemat să reglementeze prețurile la energie, cel puțin pentru consumatorii casnici, pentru infrastructura critică (școli, spitale, instituții) și IMM-uri. Doar reducerea unor taxe nu va rezolva cauza principală a creșterii prețurilor din domeniul energiei, respectiv liberalizarea haotică a pieței, fără a exista condiții de competiție reală.
Pentru că PSD a venit la guvernare pentru a contribui la rezolvarea crizelor și nu pentru a se certa cu partenerii de coaliție, vom sprijini orice decizie care va aduce după sine o diminuare a poverii facturilor. Important este ca oamenii să-și poată achita facturile, iar companiile să poată menține locurile de muncă și să-și poată păstra competitivitatea în raport cu piețele externe”, a afirmat parlamentarul gorjean.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *