Dezvăluiri

RUPTURĂ între LIDERII sindicali din CE Oltenia. Ce i-a DEZBINAT

Președintele Federației Națională Mine Energie Oltenia, Dumitru Pârvulescu, susține că protestele din acest an din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu au dus la o ruptură între liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Zeci de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au început, în luna februarie, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu protestele pentru adoptarea legii de reducere a vârstei de pensionare. Timp de șase luni, au fost criticați și acuzați politicieni, dar și liderii sindicali care nu au susținut actul normativ de la bun început.

Liderul FNME, Dumitru Pârvulescu, spune că cele întâmplate au dus la o ruptură între liderii sindicali din cadrul CE Oltenia. Președintele Federației Naționale Mine Energie afirmă că mulți colegi din federație nu vor să mai stea la aceeași masă, spre exemplu, cu vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, unul dintre inițiatorii protestelor pentru reducerea vârstei de pensionare. „Problema este că ceea ce s-a întâmplat în piață a dus la o ruptură între liderii de sindicat. La mine în federație nimeni nu mai vrea să stea la aceeași masă cu cei care au înjurat fără a avea argumente. Adică, nu-ți faci colegul corupt ca să ce? Sunt foarte mulți deranjați de cele spuse de unii. Chiar dacă nu au plecat din federație, este greu să mai organizăm o ședință la care să participe cei care au înjurat în Piața Prefecturii . Este greu să mai poți sta alături de ei. Mă refer aici la Tomescu și la alții. Federația aceasta a fost una în care s-a discutat, ne-am înjurat, dar și ședințe, dar nu afirmi ceva despre cineva fără a discuta înainte. S-au făcut niște grupuri din acestea de 20-30 de hăulitori pe Facebook, care încercau să-i pună la zid pe cei care aveau ceva de spus, care aveau o altă opinie. Și este normal ca anumiți colegi să se retragă în interiorul organizațiilor lor și discută acolo. Federațiile încă mai au putere, cel puțin cât vom mai putea negocia contractul colectiv de muncă”, a conchis Dumitru Pârvulescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *