MondenUltima oră

S-A DAT VERDICTUL! Vezi cine a câștigat: Niculina Stoican sau Olguța Bebrec. Procesul a durat aproape 3 ANI!

După aproape trei ani, atât cât a durat procesul intentat de Olguța Berbec împotriva Niculinei Stoican, judecătorii au dat verdictul: melodia nu este un plagiat!

Războiul melodiilor cântate de cele două artiste a fost tranșat de judecători, după aproape trei ani. Olguța Berbec o acuzase pe Niculina Stoican că i-a „furat” o melodie, drept pentru care a acționat-o în judecată sperând că o va obliga astfel pe Niculina să șteargă piesa de pe canalele media. După aflarea verdictului, Niculina Stoican a făcut precizări în exclusivitate pentru Star Popular.

„A durat mult și trebuie să mulțumesc instanței că a avut răbdarea și deschiderea necesară să analizeze în amănunt această speță destul de sensibilă. Folclorul aparține acestui popor și e greu să înțelegi atunci când nu ai informațiile necesare.

Sunt foarte bucuroasă că s-a întâmplat așa, decizia de astăzi poate fi un precedent care va asigura libertatea creatorilor de cântec popular de a păstra dinamismul, de a asigura continuitatea prin varianta fenomenului de folclor. Eu mă bucur din suflet că s-au cerut probe, că au fost ascultate, că s-a făcut o expertiză de către Institutul de Folclor, cel mai înalt for care poate analiza o speță de genul acesta.”, a declarat Niculina Stoican pentru Star Popular.

Artista consideră că plagiatul în folclor e doar atunci când un cântec, respectiv linia melodică, textul și interpretarea, sunt copiate identic. Altfel, pune accent pe ideea de „sursă de inspirație” pe care o consideră absolut firească.

„Eu nu m-am inspirat din piesa ei. Există o variantă înregistrată și în 2013, de ea în 2019, și de mine în 2021. Este un punct de răscruce pentru că, uneori, oamenii încearcă sa-și atribuie merite sau lucruri și nu este normal să se întâmple așa.”, a mai mărturisit Niculina Stoican.

sursa: starpopular.ro

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *