Politică

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui drum județean din Gorj

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a semnat, luni, contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 662 Hurezani-Brănești. Lucrările sunt mult așteptate de localnici, pentru că, în ultimii ani, starea drumului s-a degradat.

Drumul județean DJ 662 are o lungime de peste 39 de kilometri și va intra într-un amplu proces de modernizare. Proiectul are o valoare totală de 165.394.207,62 lei (aproximativ 33 milioane euro) și o durată de 32 luni (31.05.2024 – 31.12.2026), de la semnarea contractului de finanțare. Sectorul de drum ce urmează a fi reabilitat și modernizat face legătura între drumurile naționale DN 66 și DN 6B și reprezintă unica legătură a localităților Brănești, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Licurici și Hurezani cu principalele zone economice și sociale ale județului, respectiv cu orașele Târgu Jiu, Turceni, Târgu Cărbunești și Rovinari.

„În calitate de președinte al Consiliului Județean Gorj, am semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare infrastructură rutieră de interes județean pe DJ 662”, un document important parafat și de domnul Alexandru Stănescu, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. La evenimentul de semnare au participat, de asemenea, domnii Gheorghe Stochițoiu, Ilie Petroi, Constantin Drăghici și Marius Vijulan, primarii localităților Brănești, Aninoasa, Săulești și Vladimir, ale căror comunități vor beneficia, în mod direct, de pe urma acestei modernizări. Proiectul, cu o valoare totală de 165.394.207,62 lei (aproximativ 33 milioane euro), va avea o durată de implementare de maximum 32 de luni, începând cu data de 31 mai 2024 și finalizându-se pe 31 decembrie 2026. Ne angajăm să transformăm DJ 662 într-o arteră modernă și sigură, contribuind astfel la dezvoltarea economică și socială a județului nostru”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *