SocialUltima oră

S-a stins din viață cel care a dat viață „Complexului Gîrdu”

„Complexul Gîrdu” s-a construit în perioada anilor ‘52÷‘56. Constantin Gîrdu sau Nea Costică Gîrdu – cum a fost cunoscut, a fost cel care pus piatra de temelie la „Complexul Gîrdu” , fiind omul care s-a ocupat de întreaga problematică, fie că vorbim de supravegherea muncitorilor și asigurarea materialelor sau, pur și simplu, asigurarea hranei celor de pe șantier. La finalizarea construcției, tot el a fost cel care a primit sarcina de a-l aproviziona – o adevărată provocare în acele vremuri.

Acest om putea scrie cărți cu tot ce a trăit. Rememora ântr-o zi: „m-am certat cu primul secretar într-o ședință, unde ne-a adunat și ne-a spus să nu mai facem abonament pentru 2 litri de lapte. Știam situația, că sunt familii cu 2-3 copii mici și nu le ajungeau nici 3 litri” – este doar o dovadă despre cum a înțeles să se implice pentru comunitate și pentru munca sa. Rezultatul: nu doar complexul, ci întreg cartierul de locuințe îi poartă numele – „La Gîrdu”!

Să nu fie lipsuri

Nu-mi plăcea să fac pe șeful. Măturam, aprovizionam, voiam să văd cum sunt serviți clienții și să văd ce lipsește. Ce lipsea comandam sau, dacă nu, luam mașina întreprinderii și mă duceam eu să iau. Să nu fie lipsuri. De-aia îi zice Gîrdu, că nu lipsea nimic!”.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că viața este, de cele mai multe ori, nedreaptă si pleacă dintre noi oamenii de care avem cea mai mare nevoie. Însă, atunci cand îți pierzi tatăl, câștigi cel mai bun inger păzitor.

Foarte puțini dintre oameni, asa cum e și Nea Costica, pleacă doar cu trupul, pentru că moștenirea pe care ne-o lasă, nouă tuturor, va rămâne pentru totdeauna.

Azi, Nea Costică s-a dus dintre noi. S-a dus împăcat. Doar și pentru faptul că are doi fii cu care s-a mândrit. Unul e doctor în științe și a făcut carieră în învățământ, iar celălalt moștenindu-i spiritul antreprenorial – a inventat businessuri, fiind „un partener plin de energie, cel care a adus „energia pentru o viață mai bună” într-un județ cu tot mai multe lipsuri… în energie, în oameni, în viață…

Ne rămâneLa Gîrdu” și ne lipsește Nea Costică.

 

 

 

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button