EvenimentUltima oră

S-a stins din viață fostul director al spitalului din Târgu Cărbunești

Dan Aurelian Duminică, fostul director al Spitalului de Urgență Tg. Cărbunești, s-a stins din viață. „La mijloc de lună Mai 2023 , a plecat în eternitate o personalitate marcantă a orașului Tg.Cărunești și a lumii medicale gorjene omul ce a scris o pagină importantă în istoria medicii și memoria concitadinilor săi, doctorul Dan Aurelian Duminică.

El a fost deopotrivă soț, tată, medic și om, apreciat de comunitatea profesională și socială în care s-a integrat dinamic încă de la venirea sa în Tg Cărbunești ca medic la secția de Chirurgie a Spitalului din localitate, fapt ce i-a permis să fie numit medic șef al secției de chirurgie și medic director al Spitalului“, a transmis fostul asistent medical Victor Ghe. Banta.
Acesta a prezentat și realizările care se leagă de numele lui Dan Aurelian Duminică: „A înaintat documentația pentru construirea unui nou spital la Tg.Cărbunești cu dispensar policlinic integrat , prilej cu care ne-au vizitat doi miniștri ai sănătății . Construirea obiectivului a fost demarată în timpul mandatului de director al doctorului Dan Aurelian Duminică și a fost finalizat, parţial , în timpul mandatului de director al lui Constantin Târziu , care i-a succedat. «Parţiala» pentru că după ridicarea clădirii dispensarului policlinic, proiectul nu a mai fost continuat rămânând neobiectivată latura dinspre Nord-Est , destinată noului spital.

A condus unitatea medicală din Tg.Cărbunești, profesionist ca un om adevărat stăpânind arta dialogului cu intelocutorii fapt ce l-a făcut stimat, apreciat și respectat de către colaboratori , colegi, oameni din toate sferele sociale iar plecarea lui din viață este percepută ca o pierdere pentru comunitate și pentru lumea medicală urmând ca istoria medicinii să îi păstrează memoria pentru eternitate ca reală sursă de inspirație pentru cei care se vor încumeta a o scrie“.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *