Actualitate

SAJ Gorj caută voluntari

Serviciul de Ambulanță Județean Gorj caută personal care să presteze activități pe bază de voluntariat, potrivit informațiilor furnizate pe siteul instituției. Voluntariatul reprezintă participarea voluntarului persoană fizică la activități de interes public desfășurate în folosul altor persoane sau al societății organizate de către persoane juridice de drept public sau privat, fără remunerație, individual sau în grup, în baza unui contract de voluntariat încheiat între cele două părți. SAJ Gorj organizează activitatea de voluntariat în baza prevederilor Legii nr. 78/2014, atât în stația centrală Târgu Jiu, cât și în substații.

Profilul unui bun voluntar

• Dorinţa – persoana trebuie să îşi dorească cu adevărat să devină voluntar.
• Motivarea – un voluntar trebuie să fie disponibil să se pregătească mereu pentru a-şi menţine pregătirea profesională.
• Interesul – voluntarii trebuie să manifeste un interes nativ fată de activităţile pe care le desfăşoară.
• Disponibilitatea – voluntarul trebuie să fie disponibil de a ajuta orice persoană aflată în dificultate.
• Atitudinea – voluntarii vor avea o atitudine serioasă, respectuoasă, vor da dovadă de bună credinţă, curtoazie, tact şi bună judecată.
• Emoţia – voluntarul va da dovadă de calm în orice situaţie, va manifesta empatie faţă de toţi cei cu care intră în contact, echilibru şi încredere în sine.
• Iniţiativa – natura unor situaţii de urgenţă pot necesita iniţiativa voluntarului în vederea soluţionării/contribuirii la soluţionarea unor situaţii imprevizibile.
• Cooperare – voluntarul trebuie să se adapteze muncii în echipă.
• Controlul fricii – fobia de sânge, ace, diversele manifestări ale suferinţei umane sunt aspecte neindicate pentru un voluntar în domeniul medical; in caz contrar, se poate orienta voluntarul spre alte segmente ale activităţii de voluntariat.
• Responsabilitatea – voluntarul trebuie să conştientizeze regulile şi măsurile de disciplină, accentul maxim punându-se pe sentimentul datoriei şi disciplina de sine.
• Sănătate personală – voluntarul trebuie să fie sănătos, într-o bună stare fizică şi psihică pentru a putea face faţă stresului emoţional şi fizic rezultat din interacţiunea cu suferinţa umană şi solicitarea fizică a situaţiilor de dificultate.
• Toleranţa – presupune lipsa prejudecăţilor, voluntarul fiind o persoană deschisă, care îi acceptă pe ceilalţi aşa cum sunt, o fiinţă înţelegătoare, iertătoare, generoasă, cu tact, autocontrol şi fără resentimente.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj are sediul central in Târgu Jiu (statia centrala) si șase substaţii de ambulanţă la Motru, Novaci, Bumbești-Jiu, Târgu-Carbunești, Rovinari si Turceni care asigură o acoperire eficientă a întregului teritoriu al judeţului. Personalul medical operativ este format din 7 medici, 70 de asistenţi, 6 operatori registratori de urgenţă şi 75 de ambulanţieri. Serviciul Judeţean de Ambulanţa Gorj are un parc auto compus din 40 de autosanitare, având echipajul format în funcţie de felul solicitării, din 1, 2 sau 3 persoane. Tipurile de ambulanţe se clasifică astfel: Tip C (4 buc.), Tip B1/B2 (23), Tip A1/A2 (12), consultaţii la domiciliu (1).

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button