Actualitate

Salariații Prefecturii Gorj rămân fără sporul Covid

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat luni că în coaliția de guvernare s-a decis deja eliminarea unui spor din sectorul bugetar, urmând să se ia o decizie legată de plafonarea/tăierea și a altor sporuri pentru angajații la stat. Este vorba de sporul COVID: angajații prefecturilor care se implică în combaterea şi prevenirea COVID-19 primesc acum un spor de 30% din salariul de bază. Acest spor, de care beneficiază și salariații Prefecturii Gorj, va fi eliminat.

„Am discutat să se facă o analiza ampla a tuturor tipurilor de sporuri. Urmează sa se ia o decizie justa. Exista o decizie legata de sporul de 30% acordat prefecturilor si care nu se va mai plați odată cu adoptarea legii bugetului de stat”, a spus liderul PNL.
La începutul lunii august 2020, Guvernul Orban a emis ordonanța de urgență nr. 131, care stabilea că toți angajații care lucrează în Prefecturi încasează spor de Covid, deși activitatea cu publicul e suspendată iar riscul de a se infecta era scăzut.
Astfel, toți salariații, cu excepția prefecților și subprefecților, au primit 30% în plus la salariul lunar. De exemplu, Prefectura Gorj a acordat tuturor celor 44 de salariați acest spor, mai puțin femeilor de serviciu, deoarece acest serviciu este externalizat.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *