Dezvăluiri

Salariatul care a cerut închiderea SE Ișalnița a fost amenințat de superiori

Angajatul Florin Cimpoieru care a cerut, săptămâna trecută, închidere SE Ișalnița pe motiv că salariații sunt puși în pericol dar și instalațiile termocentralei, deoarece se lucrează cu un personal mult redus față de normal, a fost amenințat de superiori că va suporta consecințele reclamațiilor. Salariatul nu este pentru prima dată când a fost avertizat că va fi marginalizat, „disciplinat prin șomaj tehnic”, învățat să-și vadă cine îi sunt șefii din termocentrală și să facă „gura mai moale”. Asta deși chiar șefii de secție recunosc abuzurile și ilegalitățile dar dau vina pe cei care îi conduc, pe motiv că respectivii le-ar impune asta.

Cimpoieru prezintă dovezi care arată abuzurile, recunoscute de cei doi șefi ai săi, dar și amenințările la adresa sa dacă continuă să reclame.

Omul a făcut în ultimii ani mai multe sesizări către conducerea CEO, ministere, sesizând nereguli grave din termocentrală pentru care, din păcate, nu s-au luat măsuri.

Salariatul nu este lider de sindicat, nu este implicat politic și nu și-a exprimat susțineri publice fata de vreun partid politic.

Angajatul cere să se reglementeze lucrurile cât se mai poate, atâta timp cât ultimul accident de muncă grav s-a petrecut anul trecut. Ultimul incident s-a petrecut la început acestei luni când centrala a ieșit din sistem în urmă unei explozii. În urma incidentului din 4 noiembrie se așteaptă măsuri.

O parte dintre explicațiile acestor accidente este însă și felul dezastruos cum este condusă termocentrală.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *