Dezvăluiri

Sancționată administrativ pentru sustragerea unor bani, promovată funcționar public

Maria Bălășoiu, inspector în Primăria Albeni, personal contractual în instituția publică, a fost promovată joi, funcționar public, printr-un proiect de hotărâre inițiat de primarul Ionuț Stan. Edilul i-a mărit angajatei obligațiile de serviciu, aceasta prestând deja activitate de contabilă în instituția publică, având viză de control financiar preventiv, deși în anul 2012 a fost sancționată de fostul primar, cu salariul diminuat pe trei luni, după ce a încasat peste 2300 de lei de la cetățeni pentru apă și gunoi și a făcut dispărut, apoi, chitanțierul. Proiectul primarului a fost votat de nouă consilieri, doar doi votând împotrivă.

Primarul Stan a considerat, ieri, că trebuie să facă o promovare în primărie, mai exact să crească numărul funcționarilor publici, în stare de urgență, trecând-o pe salariata Bălășoiu, în rândul funcționarilor publici. Cu ceva timp în urmă, Maria Bălășoiu se ocupa de arhiva primăriei și de asistența socială. Acum este contabil cu viză, deoarece contabilitatea instituției oricum este făcută de o firmă privată.

În 2011, aceiași salariată făcea pe casiera, adunând de la cetățeni taxa de apă și gunoi. De altfel, în decembrie 2011 a făcut dispărut un chitanțier, cu banii încasați la finalul acelei luni, și a adus banii sustrași abia după ce a fost somată de fosta contabilă a primăriei să acopere prejudiciu. Nu mai punem la socoteală că, fosta contabilă a refăcut chitanțierul cerând copiile de pe chitanțe de la cetățenii buni platnici.

Pentru fapta sa, contabila de atunci a cerut sancționarea administrativă a salariatei promovate joi, cu diminuarea salariului pe trei luni, lucru care s-a și întâmplat.

Joi, nouă consilieri au votat pentru promovare, considerând că nu-i nicio problemă nici dacă pui lupul paznic la oi. Doar doi aleși au spus nu promovării lui Bălășoiu în tagma funcționarilor publici ai Primăriei Albeni.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *