Dezvăluiri

„Săracii” primari! Cumulează salariu și pensie 10.000 de lei, lunar, dar se plâng că sunt mici!

Primarii din Gorj, aleși ai PSD, își plâng, public, de milă că n-au mai primit un leu la salariu de mai bine de 5 ani, deși lefurile pe care le încasează depășesc cu mult salariu mediu brut pe țară. Primarii îl înfierează chiar și pe colegul lor de partid, ministrul Muncii, Marius Budăi, despre care spun că îi amăgește pe români cu măriri infime de pensii. De fapt, e vorba tot despre ei, pentru că unii sunt și pensionari, după mai multe mandate de primar.

Primarul comunei Bengești-Ciocadia, Victor Giogia, a afirmat, joi, la un post local de radio, că de 5 ani nu i-a fost mărit salariul, iar pensiile sunt de mizerie.

„Noi, primarii, din 2017 nu ni s-a mărit cu un leu salariile, iar ei s-au zbătut pentru ei și pentru primari nu. Și o să vină peste șase luni, un an de zile peste noi și o să zică să-i ajutăm în alegeri, să câștigăm că o să facem bine pentru populație și o sa facă ce au făcut și până acuma. Practic, n-au făcut nimic, decât se interesează pentru ei. Pensiile au rămas de mizerie….Îl văd pe ministrul Muncii, Marius Budăi, că apare la televiziuni și promite majorări, dar dă 50 de lei, eu știu, 100 de lei la pensie. Ăștia sunt bani?”, a spus Geogia.

În principiu, dacă s-ar raporta la populație, fără să aducă în discuție veniturile salariale ale primarilor, Geogia are dreptate, altfel trebuie spus că, potrivit ultimei sale declarații de avere, a încasat 78.852 de lei salariu în 2020, adică 6.571 de lei, lunar. Nici de cuantumul pensiei nu se poate plânge primarul de la Bengești, aflat la al cincilea mandat, mai exact, de 18 ani. Giogia încasa, în același an, 3.600 de lei pensie, care, între timp a mai crescut. Deci, cu peste 10.000 de lei venituri lunare, nu se poate plânge, în comparație cu cei care sunt plătiți cu salariu minim.

În urmă cu nici o lună, primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, ridica și el problema salariilor din primării, care au rămas mici raportat la scumpiri. Social-democratul spunea că funcționarii din primării abia se descurcă să-și achite ratele la bănci și facturile. ”Eu, în calitate de primar, de trei ani și jumătate nu mi s-a pus niciun leu la salariu. Salariu minim s-a mărit, ce și ce, însoțitorii persoanelor cu handicap au mai primit ceva, în rest, bugetarii din administrațiile locale, ne vom chinui”, a declarat Stamatoiu, tot la Radio Infinit.

Primarul de la Scoarța ”se chinuie”, lunar, cu un salariu de 7.412 lei, adică 88.945 de lei, anual. Aflat la al doilea mandat de primar, Stamatoiu ”se chinuie” și cu o pensie de 2.400 de lei, lunar, iar cumulat atinge 10.000 de lei, lunar, exact ca și confratele său de la Bengești Ciocadia.

”Nu înțeleg modul de gândire asupra UAT-urilor până la urmă, că aici e problema cea mai mare”, adăuga, cu amărăciune primarul.

Cu alte cuvinte, problema cea mai mare e tot la cei care cîștigă 10.000 de lei, lunar, nu la cei care abia își duc traiul de pe o zi de alta, cu un salariu minim, ori cu o pensie minima sau cu ajutor social.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button