Ultima oră

Şase plantaţii de canabis, descoperite într-o casă din România

Şapte persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi mare risc. La pecrcheziţii, într-un imobil deţinut de liderul grupului în Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, au fost găsite şase plantaţii de canabis formate din aproape 8.800 de plante. Membrii grupului, care avea o structură piramidală, vindeau canabis şi cocaină. Pentru comercializare, creaseră pe o platformă de comunicare online grupul ”Iarbă dulce”.

”Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a 7 persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi mare risc. Din materialul probator administrat a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2022 – 1 iunie 2024, în judeţul Dâmboviţa, ar fi fost constituit şi ar fi acţionat un grup infracţional organizat, pe o structură de tip piramidal, coordonat de către un lider, în scopul desfăşurării de operaţiuni de cultivare, vânzare şi transport de droguri de risc (canabis) şi de mare risc (cocaină)”, anunţă IGPR.

Conform sursei citate, liderul grupului infracţional, în scopul comercializării rapide de droguri şi pentru păstrarea anonimatului, au înfiinţat, pe o platformă de comunicare online, grupul cunoscut sub denumirea de „Iarbă dulce”.

De asemenea, acesta a coordonat şi a desfăşurat activităţi de vânzare de canabis şi cocaină, prin intermediul altor persoane cercetate, iar, în perioada septembrie 2023 – 1 iunie 2024, a înfiinţat şi întreţinut, cu sprijinul membrilor grupului, într-un imobil aflat în proprietatea sa, o cultură de canabis.

Şase plantaţii de canabis, descoperite la Pucioasa
În urma percheziţiilor domiciliare, efectuate la data de 1 iunie, în clădirea (formată din mai multe corpuri), situată în oraşul Pucioasa, deţinută de liderul grupului infracţional organizat, au fost descoperite 6 plantaţii de canabis indoor, formate din 8.797 de plante, în diverse stadii de dezvoltare, sădite în ghivece, instalaţii complexe de ventilare, încălzire şi udare, pentru întreţinerea culturilor, peste 600 de recipiente de diverse dimensiuni conţinând substanţe de fertilizare, diverse cantităţi de fragmente vegetale, o presă destinată obţinerii rezinei de canabis, utilaje pentru împachetat şi vidat, staţii de emisie-recepţie şi dispozitive anti-interceptare, pistoale şi o puşcă tip air-soft, înscrisuri, sume de bani în lei şi euro, precum şi alte mijloace de probă. În vederea asigurării continuităţii activităţii, 4 dintre persoanele cercetate locuiau în aceeaşi clădire, într-o zonă amenajată în acest scop.

Duminică, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus reţinerea a 7 persoane, pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă a celor 7 persoane, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi Serviciul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *