Ultima oră

Schimbări importante pe piața auto. Apar mașinile cu detectoare de somnolență!

O serie de schimbări importante urmează a avea loc în industria auto.

Între 2020 și 2022, UE a hotărât ca toate mașinile noi ieșite pe poarta fabricilor să fie dotate cu sisteme pentru frânarea de urgenţă, tehnologii de menţinere a direcţiei şi detectoare de somnolenţă!

Măsurile luate fac parte din normele de siguranţă rutieră aprobate de statele membre UE și vor deveni obligatorii începând cu a doua jumătate a anului 2022.

Schimbarea e uriașă, căci toate mașinile vor veni echipate cu o listă de aproape 30 de noi funcţii, conform normativelor UE. Printre altele, calculatorul de bord va înregistra datele unui accident, va împiedica persoanele aflate sub influenţa alcoolului să pornească mașina sau va opri depășirea limitei legale de viteză în orașe. Pentru a limita rănile produse în urma unei coliziuni, autoturismele vor fi prevăzute cu zone extinse de protecţie a capului.

Iar la camioane şi autobuze, constructorii trebuie să proiecteze autovehicule în care unghiurile moarte să fie diminuate cât mai mult, mai arată playtech.ro. Și, în plus, camioanele și autobuzele vor avea montate sisteme capabile să detecteze pietonii şi bicicliştii aflaţi în apropiere!

De asemenea, UE a umblat și la normele de poluare. Începând cu acest an, flotele auto ale companiilor și instituțiilor publice sau private au obligația să respecte noile limite pentru emisiile de dioxid de carbon (CO2). Iar producătorii au timp până în 2021 să pună în aplicare noua reglementare.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *