Actualitate

Școala reîncepe luni, pentru încă 6 săptămâni de cursuri. Ce evaluări au elevii, la ce clase și care este calendarul examenelor până la finalul anului școlar

Elevii și copiii de grădiniță revin de luni la cursuri, potrivit structurii anului școlar 2021-2022. Aceștia au intrat în vacanța de primăvară pe data de 15 aprilie 2022, pentru o durată de două săptămâni și o zi.

Semestrul II mai are 6 săptămâni de cursuri pentru elevii care nu sunt în ani terminali și se vor încheia pe 10 iunie. Până atunci mai sunt 6 săptămâni de cursuri. Elevii din anii terminali au examene, așa că încheie cursurile mai devreme.

Iată care este structura cursurilor pentru elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a:
Clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă încheie cursurile la data de 27 mai 2022 – cu două săptămâni înaintea celorlalți elevi de liceu;
Clasa a VIII-a încheie cursurile la data de 3 iunie 2022, cu o săptămână înaintea celorlalți elevi de gimnaziu;
Clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și învățământul profesional încheie cursurile la data de 1 iulie 2022 – cu 3 săptămâni după ce toți ceilalți elevi au luat vacanță.
Majoritatea elevilor de clasa a XII-a încep săptămâna următoare tezele de final de an și de final de liceu, iar cei de a VIII-a peste două săptămâni. Găsiți aici lista disciplinelor la care se susțin teze, pentru toate clasele de gimnaziu și liceu, nu numai pentru anii terminali.
Amintim că, în anul școlar 2021-2022, Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se vor susține în perioada 10-26 mai 2022, potrivit ordinului publicat în octombrie 2021 în Monitorul Oficial.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button