ActualitateUltima oră

SCRISOARE DESCHISĂ a firmei ARTEGO către Clubul Pandurii Tg-Jiu

Scrisoare deschisă
Către
Adunarea Creditorilor „Pandurii Tg Jiu”
Clubul Pandurii Tg-Jiu Administrator Juridic Ciobanu Emanoil
Administrator Special Golea Marin Dl.Condescu Marin

Pentru informarea opiniei Pandurii Tg-Jiu publice și a iubitorilor fotbalului susţinători ai echiperi

Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Tg Jiu a acţionat in judecata membrii asociaţi printre care si ARTEGO, solicitandu-le plata angajamentelor (contribuţiilor) financiare pe anii 2013- 2017.Menţionam ca ARTEGO si-a plătit contribuţiile pentru 2013-2015 conform angajamentelor.

Pentru anul 2016, 2017 principalul finanţator al echipei ,CEO TG JIU,a anuntat ca nu poate sa mai finanţeze echipa. În aceste condiţii era imposibil ca echipa Pandurii sa mai poata primi licenţa pentru anul 2016 si 2017.

Cu toate acestea asociaţii au stabilit un buget care sa permită licenţierea echipei urmând ca bugetul sa fie corectat funcţie de posibilităţile CEO Tg Jiu.

Pentru anul 2016, Artego a plătit contribuţia ca si in anii anteriori( singurul dintre asociaţi care a ajutat echipa). Pentru anul 2017, deoarece echipa a retrogradat in divizia B, s-a făcut un alt angajament (fata de începutul anului) prin care Artego nu a mai dorit sa cotizeze. Menţionez ca pentru aceasta s-a desfasurat o Adunare Generala a Actionariilor si este consemnat clar intr-un proces verbal.

Chiar si in aceste condiţii , desi administratorul special cunoştea toate acestea a acţionat in judecata firma ARTEGO fara aprobarea administratorului judiciar cum prevede legea.Ulterior (de frica?) administratorul judiciar a incuvintat trimiterea in judecata a firmei ARTEGO deşi cunoştea ca se face o nedreptate (pentru anul 2017 , dansul a convocat Adunarea Generala,Pandurii retrogradând in divizia B si era obligat de statut sa o convoace Jar ARTEGO in aceste condiţii nu a angajat nici o suma) ,deci nu are nicio datorie.

Cum era si normal prima instanţa, Tribunalul Gorj,a hotarat sa respingă acţiunea fata de ARTEGO , deoarece asa cum am aratat si conform raportului de expertiza contabila judiciara intocmit in cauza ,acesta a achitat chiar in plus sume fata de cele stabilite prin acordurile finaciare .

Având in vedere respingerea acţiunii fata de Artego a Tribunalului Gorj si situaţia extrem de dificila in care se gasea Clubul, respectiv starea de insolventa , lipsa totala a mijlocelor financiare pentru susţinerea activitatii curente si pericolul iminent de intrare in faliment , reprezentanţii Clubului si ARTEGO S.A au încheiat un contract de tranzacţie la solicitarea disperata a Clubului.

Prin aceasta Tranzacţie , in schimbul sumei de 300.000 lei,Clubul a renunţat la orice pretenţie fata de S.C ARTEGO S.A. Reprezentanţii Clubului ne-au asigurat in repetate rânduri ca nu vor ataca hotararea Tribunalului si nu si-au respecat promisiunea.

Ulterior (după ce au atacat-o la Curtea de Apel Craiova), s-au angajat ca nu vor pune in executare hotararea in situaţia in care ne va fi nefavorabila si ,de asemenea,si-au incalcat cuvântul.
Tranzacţia s-a incheiat perfect legal :in forma autentica conform Codului Civil si cu respectarea procedurii prevăzute de legea insolventei numărul 85/2014(Hotararea Adunării Creditorilor,publicare in Buletinul Procedurilor de Involventa). Cu toate ca nu exista nici un motiv de nelegalitate care sa il indreptateasca sa nu confirme respectiva tranzacţie, judecătorul sindic a procedat exact in acest mod, incalcand acordul de voinţa al tuturor pârtilor implicate(ARTEGO S.A ,reprezentaţii CLUBULUI creditori).

Aceasta vădită nedreptate a condus in cele din urma la situaţia actuala In care ARTEGO S.A este obligata mai intai de Curtea de Apel Craiova si apoi de înalta Curte de Casaţie si Justiţie la plata unei sumei nedatorate către Club, deşi in decursul multor ani a susţinut si uneori a salvat de la desfiinţare aceasta asociaţie sportiva. Pentru detalii ataşam DUPLICAT- CONTRACT DE TRANZACŢIE.

Acestea fiind spuse ,fac apel la Adunarea Creditorilor administratorul special administratorul judiciar,domnul Marin Condescu, in calitate de creditor majoritar sa renunţe la executarea silita a firmei ARTEGO.

Menţionez inca o data ca Artego a salvat in multe situaţii Pandurii si eu personal am răspuns solicitărilor disperate( uneori ) ale domnului Marin Condescu de ajutor. Acum este rândul dumneavoastră ,domnule Marin Condescu, sa interveniţi sa opriţi executarea ARTEGO.

Numai asa va puteti salva onoarea si cuvântul dat fata de mine si firma ARTEGO.

Numai asa puteti salva onoarea domnului Golea si mai ales numai asa puteti salva onoarea domnului administrator special.

Sunt sigur ca o veţi face!

Director General,
Viorel David

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *