Actualitate

Se caută soluții pentru ca toți gorjenii să primească Lumină Sfântă și Paște în Noaptea Învierii

Unii primari din județul Gorj caută soluții pentru ca Lumina Sfântă și Paștele să ajungă în casele credincioșilor în Noaptea de Înviere. Astfel, primarul comunei Baia de Fier din județul Gorj, Dumitru Turbaceanu, a anunțat că vor fi formate mai multe echipe în fiecare parohie de pe raza comunei pentru ca fiecare cetățean să se poată bucura de sărbătoarea pascală.

„Dragi băieșeni, având în vedere faptul că situația de urgență persistă în România, iar Sfintele Sărbători Pascale din acest an o să fie altfel decât până acum, am hotărât împreună cu preoții din localitatea noastră, ca PAȘTELE să fie împărțite de noi din casă în casă în noaptea de înviere. Acestea vor fi înmânate din poartă în poartă începând cu orele 24:00. Vor fi mai multe echipe în fiecare parohie din comuna Baia de Fier, cât și din parohia Cernădia. În acest sens vă rugăm să fiți receptivi, pe cât posibil. Să dea Dumnezeu să trecem cu bine peste această încercare și să ne reîntâlnim sănătoși! Doamne ajută!”, a transmis Dumitru Turbaceanu, primarul comunei Baia de Fier, județul Gorj.

Și în comuna Runcu s-au găsit soluții. Primarul Adi Câmpeanu a anunțat că fiecare gospodărie va avea în Noaptea de Înviere o candelă aprinsă și un coșuleț cu Sfintele Paște pe care le vor pune într-o plăsuță în poartă.

„Astăzi, am luat următoarea hotărâre: având în vedere că situația de urgență persistă în România, iar Sărbătorile Pascale din acest an o să fie altfel decât până acum, Lumina de Înviere și Paștele vor fi împărțite de noi din casă în casă în Noaptea de Înviere, fiecare gospodărie va avea în Noaptea de Înviere o candelă aprinsă pe care o vom lăsa noaptea în fața casei dvs și un coșuleț cu Sfintele Paște pe care îl vom pune într-o plăsuță în poartă. Dumnezeu să ne ajute!”, a anunțat primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu.

La Târgu Jiu, Lumina Sfântă va fi împărțită cetățenilor prin intermediul mai multor voluntari. De data aceasta inițiativa aparține viceprimarului Adrian Tudor, care vrea să înființeze un grup de voluntari pentru a duce Lumina Sfântă, în Noaptea Învierii, locuitorilor care nu-și pot părăsi locuințele. Adrian Tudor susține că cei ce doresc să-l ajute în această acțiune nu vor fi expuși urmând să primească echipament de protecție.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button