Ultima oră

Se dau bani în avans pentru o categorie de cetățeni!


Mai mulți români vor putea primi banii în avans. Aceștia chiar au posibilitatea de a primi ce cinci ori mai mulți bani prin credit la CEC Bank. Ce documente sunt necesare?
Fermierii din sectorul vegetal și zootehnic care au depus cerere de plată la APIA pot accesa anticipat subvențiile prin intermediul creditului oferit de CEC Bank. Ei au posibilitatea de a obține o sumă mult mai mare.
Cum se poate accesa creditul?
Fermierii pot împrumuta de la CEC Bank o sumă echivalentă cu până la cinci ori valoarea subvenției anuale APIA. Pentru a face acest lucru ei trebuie să prezinte o adeverință emisă de agenție (în primul an). Dobânda în acest sens este ROBOR la 6 luni, la care se adaugă 2%.
CEC Bank a detaliat condițiile pe care fermierii trebuie să le îndeplinească pentru a accesa creditul denumit „De 5 ori subvenția”.
Beneficiarii de plăți APIA trebuie să gestioneze o fermă cu suprafața minimă de 5 hectare în cazul persoanelor fizice producătoare agricole și să aibă un istoric de cel puțin trei ani în ceea ce privește încasarea subvențiilor sau finanțărilor de la APIA.
Programul este destinat și fermierilor din sectorul zootehnic. Fermierii care au beneficiat deja de finanțări pe baza adeverințelor APIA în 2023 pot solicita credite pentru următorii patru ani.
Costurile pentru credit oferit de CEC Bank
Creditul este acordat în lei, pe o perioadă de până la 5 ani. În plus, rata dobânzii anuale este calculată ca ROBOR 6 luni plus o marjă de 2%.
Comisionul de acordare este de 0,75% din suma finanțată, perceput la momentul acordării și poate fi reținut din valoarea finanțării.
Mai mult, comisionul de refinanțare este de 3% din valoarea finanțării acordate, conform tarifului în vigoare.
Fermierii trebuie să mai știe că va exista și un comision de garanții FGCR. Acesta este aplicabil la valoarea garanției, până la maxim 80% din valoarea finanțării.
Este important pentru beneficiari să știe că este nevoie de o adeverință APIA pentru anul în curs. Mai mult garanția FGCR poate acoperi până la 80% din valoarea finanțării.
Nu în ultimul rând, se impune cesiunea creanțelor APIA pentru anul agricol curent și pentru viitorii ani.
Se instituie ipoteca mobiliară pe conturile curente ale clientului la Bancă și asupra oricăror conturi viitoare deschise la Bancă. De asemenea, trebuie să se semneze un contract de fideiusiune.
Creditul de nevoi personale, mai ușor de obținut în 2024
Tot mai mulți români apelează la un credit de nevoi personale. Noutatea în acest an este aceea că există și posibilitatea de a contracta un credit de nevoi personale chiar și online, băncile oferind și alte beneficii precum scăderea dobânzii sau a costurilor pentru românii care aleg să facă acest lucru. De asemenea, dobânzile, deși fixe, variază de la o bancă la alta.
Băncile care oferă un credit de nevoi personale sunt Banca Comercială Română (BCR); Banca Transilvania (BT); BRD Group Societe Generale; CEC Bank; UniCredit; Raiffeisen Bank și ING Bank.
Vârsta minimă pentru solicitarea unui credit este de 18 ani, iar cea maximă pe care o poți avea la data ultimei rate de plată a creditului nu poate fi mai mare de 70 de ani. O altă condiție obligatorie este să ai reședința în țară și cetățenie română și să obții venituri minime lunare de cel puțin 1.525 de lei. Banca ia în calcul o gamă variată de venituri, pe lângă salariu, cu documente justificative – pensii, drepturi de autor, venituri din profesii liberale.
Dacă ești salariat ai nevoie de minimum 1 an vechime totală neîntreruptă în muncă, din care ultimele 3 luni la actualul loc de muncă sau 12 luni vechime neîntreruptă la actualul loc de muncă.
Sursa:bzi.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *