Actualitate

Se închid școlile din Gorj? Anunț oficial de la Guvernul României

Ministrul interimar al Educației, Monica Anisie, a anunțat ce se întâmplă cu unitățile de învățământ din cauza coronavirului. La momentul acesta nu a fost luat în calcul suspendarea sau închiderea unităţilor de învăţământ sau a universităţilor şi i-a îndemnat pe elevi să meargă la şcoală.

„La momentul acesta nu am luat în calcul suspendarea sau închiderea unităţilor de învăţământ sau a universităţilor, pentru că în afară de cazurile de la Timişoara nu avem în acest moment niciun caz confirmat. Împreună cu ministrul Sănătăţii am elaborat o procedură, vineri a fost transmisă în toate unităţile de învăţământ, iar acea procedură prevede că dacă există un caz confirmat, Inspectoratul Şcolar Judeţean împreună cu Direcţia de Sănătate Publică pot să ia decizia suspendării cursurilor sau chiar închiderea clasei sau şcolii, depinde de gravitatea cazului. Nu Ministerul Educaţiei este cel care ia decizia, ci Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sau Comitetul judeţean, dacă se întâmplă la nivel judeţean”, a spus, duminică, ministrul Monica Anisie.

Ministrul Educației a îndemnat autoritățile locale să acorde o atenție sporită unităților de învățământ pentru a preveni cazurile de îmbolnăvire.

„Fac un apel la autorităţile publice locale să acorde o atenţie sporită şcolii, să doteze cu săpun, cu dezinfectant, cu tot ceea ce trebuie, pentru a preveni cazurile de îmbolnăvire şi pentru a crea o stare de bine copiilor la şcoală. Cred că panica nu ne face bine”, a menţionat aceasta.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *