Social

Se lucrează la proiectul de reabilitare a Muzeului Arhitecturii Populare

Se lucrează la proiectul de reabilitare și extindere pentru Muzeul Arhitecturii Populare din Curtișoara. Bugetul este de 1,34 de milioane de lei. În suma respectivă intră realizarea proiectului tehnic de execuție, a proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor, o documentație privind urmărirea comportării în timp a construcțiilor și asistența tehnică din partea proiectantului pe parcursul executării lucrărilor.

Consiliul Județean Gorj și-a propus restaurarea și revitalizarea Muzeului Arhitecturii Populare Curtișoara. Muzeul Arhitecturii Populare Curtișoara este situat pe raza orașului Bumbești-Jiu. Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 95.954.360 lei (inclusiv T.V.A.). Durata estimată de execuție este de 36 luni. Finanțarea e asigurată din fonduri europene nerambursabile și va schimba fața Muzeului arhitecturii populare.

Scopul realizării obiectivului de investiții este de asigurare a unor condiții optime de organizare și desfășurare a activității muzeului și de dezvoltare a turismului în Gorj prin promovarea identității culturale a județului Gorj, valorificarea culturală a caselor aflate pe cele două terenuri, precum și prin asigurarea unui spațiu adecvat pentru desfășurarea de activități culturale diverse: spectacole, expoziții. Vor fi amenajate ateliere de creație populară, o scenă, precum și un magazin de suveniruri.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *