Sport

“Se naște” o nouă echipă de fotbal la Târgu-Jiu. Anunțul lui Romanescu

Autoritățile locale vor înființa, în perioada următoare, în cadrul Clubului Sportiv Municipal Târgu-Jiu, o echipă de fotbal seniori.

Noua echipă de fotbal seniori, ce va activa sub sigla CSM Târgu-Jiu, se va înscrie în Liga a 4-a. Formația Clubului Sportiv Municipal va fi clădită inclusiv cu juniorii de la CSM. Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, și-a propus un obiectiv ambițios.

Vrea ca, în următorii 3 ani, echipa de fotbal să ajungă în Liga a 2-a.

“În fotbal se pregătește un proiect care începe din acest an. Dacă e la Liga 1, e departe, suntem încă departe de acel moment, deși nu se știe niciodată, pentru că au fost tot felul de tatonări și cu cluburi din Liga Națională și cu sponsori care ne-am dori să ne susțină în această activitate. Un lucru este cert, că, de anul acesta, avem echipa de seniori care se bazează pe juniorii din Târgu-Jiu. Sunt foarte mari echipe din țara asta, Rapidul, Dinamo, sunt echipe care au luat-o din Liga a 4-a. Trebuie să construim sănătos. Eu asta îmi doresc, ca această echipă să aibă viitor și în spatele ei să vină aceste grupe de copiii și juniori. Eu mă bazez pe târgujieni și pe gorjeni. Vorbeam cu Robert și îmi spunea că este clar că primul nostru obiectiv este trecerea în liga superioară, Liga a 3-a. Va trebui să întărească, cu câțiva jucători de o vârstă puțin mai mare, 21-22 de ani, dar, în rest, nucleul de bază este nucleul pe care îl construiește, în momentul de față, Alin Poenaru cu cea mai mare grupă de vârstă din cadrul Clubului Sportiv Municipal. Alin face lucruri minunate și este clar că acei copii trebuie să aibă viitor. Eu îmi asum acest obiectiv până la nivelul Ligii a 2-a. După cum știți, după Liga a 2-a și dacă mi-aș dori să rămân ca și finanțator al acestei echipe, nu poate să fie doar primăria municipiului Târgu-Jiu. De anul acesta, se va face parteneriat cu Consiliul Județean pentru finanțarea echipelor din Târgu-Jiu și, din acel moment, putem să avem o susținere mult mai puternică pentru aceste echipe”, afirmă edilul.

Va mai avea Târgu-Jiul echipă de fotbal în Liga 1?

Liga 1 rămâne un vis pentru fotbalul din Târgu-Jiu. După dispariția Clubului Pandurii Lignitul oamenii de afaceri nu au mai avut curaj să investească într-un club de fotbal care să activeze pe prima scenă fotbalistică a țării. Marcel Romanescu afirmă că ar trebui găsiți sponsori, care să contribuie cu minimum 500.000 de euro pentru ca Târgu-Jiul să aibă din nou echipă de fotbal în Liga 1.

„Echipa de fotbal să aibă traiectoria următorilor 4 ani, în care, în penultimul an, să luăm o decizie. Adică, peste 3 ani să, atunci când vom fi în Liga a 2-a să luam hotărârea “Domnule, ce facem? Din acest moment ne permitem să ne ducem spre Liga Națională sau rămânem în Liga a 2-a o perioadă”. Dacă vine cineva cu 500.000 de euro, intrăm în Liga Națională, vă garantez. 500.000 de euro de la primărie, cu 500.000 de euro de la Consiliul Județean și cu 500.000 de euro de la un sponsor, intrăm în Liga Națională, problema este încrederea pe care n-am recuperat-o după 10 ani. Un om de afaceri care, ulterior, este pus, după ce de bună credință a venit lângă un club și a finanțat acel club, după ce, ulterior, i se impută participarea la finanțare și i se mai adaugă un milion de euro, foarte greu vreodată îl vei mai convinge să vină spre fenomenul sportiv. Vorbim de două mari societăți care au susținut sportul. În primul rând, CEO și în al doilea rând, Artego. Artego a plătit pentru faptul că și-a dorit să sprijine sportul din Gorj aproape 2 milioane de euro prin hotărâri judecătorești, bani care nu știu unde s-au dus. CEO, în aceeași măsură, primăria municipiului Târgu-Jiu a plătit aproape 2 milioane de euro, pentru că niște șmecheri, la un moment dat, s-au văzut pe sacul de bani, și am curajul să spun oricând, s-au văzut pe sacii de bani la vechile echipe din trecut și și-au făcut multe averi din banii de la clubul sportiv de pe vremuri. Cum l-aș putea convinge eu pe un om de afaceri decât prin rezultate și prin implicarea pe care o dovedim să mai vină alături de fenomenul sportiv, când din banii lui, ulterior, alții s-au îmbogățit?”, a adăugat edilul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *