Dezvăluiri

Șeful de Resurse Umane din DGASPC, ÎN FUNCȚIE, deși a fost declarat DEFINITIV incompatibil! Diaconescu: Aștept înștiințarea ANI!

Șeful Serviciului Resurse Umane din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, Adrian Nicolae Rujenescu, care este incompatibil, definitiv, de mai bine de 15 zile, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), din 23 septembrie, se află încă în funcție, deși acesta trebuia destituit din funcția publică, potrivit prevederilor Codului Administrativ. Directorul general al DGASPC Gorj, Laurențiu Diaconescu, spune că așteaptă decizia ANI pentru a-l putea destitui pe Rujenescu, deși decizia ÎCCJ este definitivă și executorie.

În septembrie 2017, Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Adrian Nicolae Rujenescu, șef serviciu în cadrul DGASPC Gorj.
Inspectorii de integritate au stabilit că, în perioada 16 mai 2014 – 16 octombrie 2015, Rujenescu a deținut simultan funcția publică de conducere de șef serviciu la Serviciul resurse umane din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj și pe cea de agent orientare profesională a șomerilor/agent informare privind cariera în cadrul Asociației pentru Incluziune și Dezvoltare Socială Gorj, funcție aflată în legătură directă cu atribuțiile din fișa postului, încălcând astfel dispozițiile legale.
Trei luni mai târziu, în luna decembrie a aceluiași an, Curtea de Apel Craiova a admis contestația formulată de Rujenescu împotriva raportului întocmit de inspectorii ANI, însă în recurs, lucrurile s-au schimbat în defavoarea acestuia, după ce magistrații ÎCCJ i-au respins acțiunea, definitiv, la finele lunii trecute.
Soluția definitivă trebuia să atragă după sine, în mod normal, destituirea din funcția publică a lui Adrian Nicolae Rujenescu, potrivit art. 520, lib.b din Codul Administrativ, într-un termen de 15 zile calendaristice, de la data intervenirii cazului de incompatibilitate, numai că acest lucru nu s-a întâmplat, deși termenul a expirat.
Laurențiu Diaconescu, directorul general al DGASPC, vizibil iritat că a fost deranjat de jurnaliștii gorjonline.ro pentru un punct de vedere în legătură cu această situație, a explicat că așteaptă o înștiințare de la ANI pentru a acționa în consecință.
”Aștept înștiințarea de la ANI, pentru că instituția nu a fost parte în proces și voi pune în aplicare prevederile legale. Oricum, după ce a fost declarat incompatibil a fost sesizată comisia de disciplină, dar s-a decis suspendarea cercetării, pe perioada judecării procesului. Eu, acum, nu am sentința judecătorească, dar aștept acea înștiințare de la ANI prin care să ni se comunice oficial că raportul a rămas definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție și să punem în aplicare prevederile legale”, a declarat Diaconescu.

Ce nu știe Diaconescu…

…este că, potrivit Codului de Procedură Civilă, hotărârea este deja definitivă de la data pronunțării, iar Codul Administrativ statuează, la articolul privind răspunderea administrativ disciplinară, că ”încălcarea prevederilor referitoare la incompatibilități, dacă funcționarul public nu acționează pentru încetarea acestora într-un termen de 15 zile calendaristice de la data intervenirii cazului de incompatibilitate”, constituie abatere disciplinară.

Anchetă penală

Trebuie spus că Rujenescu, în calitatea de șef Serviciu resurse umane salarizare, este cercetat penal în dosarul angajărilor ilegale din DGASPC Gorj, din vremea în care instituția era condusă de Dumitru Cotrună.
Dosarul s-a prăfuit, vreme de mai bine de doi ani, prin sertarele Inspectoratului de Poliție Județean Gorj și a fost pasat între mai mulți polițiști și procurori care trebuiau să supravegheze cercetările. Într-un final, anul trecut au început audierile, însă ancheta penală bate pasul pe loc, susțin unele surse.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *