Politică

Senator: Trebuie luate măsuri urgente pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru la CE Oltenia!

Senatorul Ion Iordache cere conducerii Complexului Energetic Oltenia să ia măsuri urgente pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în cariere după tragedia de la Jilț Sud.

Senatorul Ion Iordache spune că a venit momentul ca șefii Complexului Energetic Oltenia să ia măsuri pentru a nu mai apărea tragedii în cariere. Președintele PNL Gorj consideră că e nevoie de o restructurare în rândul personalului TESA din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Parlamentarului nu i se pare normal ca la CEO să lucreze sute de angajați la birouri, în timp ce minerii abia ajung prin nămoale la utilajele din cariere. “Și eu, de fiecare data, am atras atenția că, în primul rând, trebuie să creăm condiții de muncă oamenilor, echipamente de protecție și, bineînțeles, și venituri pentru condițiile de muncă grele. Din păcate, s-a întâmplat acest eveniment. Este un moment în care eu consider că trebuie să ne aplecăm sau să se aplece în special conducerea companiei către a vedea ce soluții sunt și ce se poate face pentru a sprijini familiile celor care au fost victime și, în același timp, să nu se mai întâmple astfel de evenimente. Cred că trebuie luate măsuri urgente legat de îmbunătățirea condițiilor de muncă. Am atras atenția și atrag atenția în continuare că nu este în regulă și nu poate să continue așa, să stea compania în zona de oameni care stau în birouri cu clădiri ticsite de oameni care stau la birou și muncitorii din cariere, în condițiile în care sunt obligați să lucreze, să nu aibă cele necesare. Eu voi propune și în aceste zile să se facă o evaluare și să se găsească soluții inclusiv prin diminuarea și prin restrângerea anumitor funcții, anumitor departamente care sunt inutile, care cheltuiesc banii, iar acei bani să vină în zona de cariere și de condiții pentru oameni”, a afirmat Ion Iordache.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat la Târgu-Jiu că va trimite corpul de control la CE Oltenia după tragedia de la Jilț Sud să verifice stadiul securității în muncă. Ion Iordache crede că lucrurile se vor schimba la CEO, în perioada următoare, în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de lucru ale angajaților.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *