DezvăluiriUltima oră

Și popă și hoț! Falsul preot Teodosie, ”bodyguardul” arhimandritului Ioanichie Barză, prins la furat! Scandalul popilor din Primăverii s-a mutat pe Zeus TV!

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu s-au sesizat din oficiu, la finele săptămânii trecute și au deschis un dosar penal pe numele preotului Barză, acesta fiind acuzat că exercita meseria de preot în cadrul unei biserici din municipiu, deși nu avea acest drept.

”De asemenea, bărbatul nu i-a permis unui alt preot, din cadrul aceluiași lăcaș de cult, să își desfășoare activitatea profesională la acea locație. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și împiedicarea exercitării libertății religioase”, a comunicat IPJ Gorj.

Practic, Barză ținea slujbă la biserică, deși, de mai bine de trei luni, luase la cunoștință despre decizia Mitropoliei Olteniei prin care îi fusese ridicat dreptul de a profesa. Tot atunci, polițiștii au întocmit dosar penal și unor persoane care l-au bruscat pe noul preot și i-au rupt veșmântul preoțesc, în încercarea lor de a-l opri să slujească în acea biserică.

Până atunci, Barză a mimat că se mută în sufrageria casei sale pentru a ține slujbe, însă doar de poze și pentru a se victimiza, deoarece, în zilele de sărbătoare a revenit în biserică, iar de Crăciun adepții săi au organizat o așa zisă tabără permanentă de apărare a lăcașului de cult în fața ”cotropitorului”, adică a preotului Theodor Anițescu.

Scandalul de la biserica ”Sf. Mc. Varvara”…

…a început în luna iulie, când preotul, pe atunci, Ion Cosmin Barză, l-a acuzat pe Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, că l-a demis fără să-l avertizeze din funcţia de paroh al bisericii pe care a construit-o de la temelie, iar despre protopopul Câmpeanu a spus cănu are nimic din cele ale preoţiei, are, în schimb, din cele ale mafioților”.

Disputa a continuat, ulterior, la începutul lunii august, când noul preot a venit pentru prima oară la biserică, dar enoriașii au închis lăcașul de cult. Au urmat, apoi, mai multe șicanări de acest fel, la limita penalului, ca totul să culmineze cu deschiderea unui dosar penal.

De pe 22 decembrie, deja există documente de proprietate asupra bisericii, atestate de către Primăria Municipiului Tg-Jiu și OCPI Gorj, iar Ioan Cosmin Barză încalcă o proprietate privată și tulbură posesia proprietarului: un mandatar al Mitropoliei Olteniei, așa că riscă un alt dosar penal.

Barză, vedetă de tv

Miercuri seara, la Zeus TV, ”arhimandritul Ioanichie”, așa cum și-a zis Barză, n-a amintit nimic din toate acestea, ci a acuzat polițiștii că sunt părtinitori, iar pe noul preot că a încercat să spargă biserica.

În discuția cu Luis Lazarus și cu senatoarea Diana Șoșoacă, Barză a spus că enoriașii păzesc zi și noapte lăcașul de cult ca să nu fie ocupat de ”cotropitori” și a invocat și oarece interese imobiliare, însă aceste afirmații sunt contrazise de documentele de proprietate eliberate zilele trecute.

Hoțul deghizat în popă

Unul dintre cei mai vocali susținători ai lui Barză este Gabriel Teodosie Vlad, străjer la ușa bisericii, instigatorul enoriașilor atunci când aceștia trebuie să-l agreseze fizic pe preotul Anițescu și … hoț din magazine.

Răspopitul Teodosie a fost prins, în luna octombrie a anului trecut, la furat, în magazinul Leroy Merlin din Craiova.

Potrivit Gazeta de Sud, poliţiştii din Craiova au fost sesizaţi telefonic de o femeie de 46 de ani, agent de securitate în cadrul unui magazin din localitate, cu privire la faptul că a surprins o persoană îmbrăcată în haine preoțești care ar fi sustras mai multe bunuri din magazin.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au identificat persoana în cauză ca fiind un tânăr de 29 de ani, din Işalniţa, stabilindu-se că acesta ar fi sustras din incinta magazinului produse în valoare de aproximativ 420 de lei. Prejudiciul a fost recuperat prin restituirea bunurilor sustrase”, a transmis IPJ Dolj.

Acesta are, deseori, un limbaj suburban în disputele de la biserica din cartierul Primăverii și un comportament de golan.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *