Eveniment

SICE face primele audieri în dosarul punților lui Stan! Primii trei angajați ai primăriei, chemați la poliție

După trei ani de când localnicii, consilierii și jurnaliștii au sesizat neregulile și abuzurile primarului Silviu Ionuț Stan, în legătură cu lucrările la cele trei punți din Albeni, abia acum polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE) au luat în serios dosarul penal 1417/P/2009. Asta, abia după ce primarul liberal a ajuns după gratii, fiind deja trimis în judecată, iar una dintre investiții s-a degradat aproape în totalitate. Primele audieri încep joi dimineață, iar trei persoane, angajați ai primăriei și un salariat de la ajutor social, sunt chemate la declarații de anchetatorii SICE.

A fost nevoie să treacă trei ani până când polițistul Sitaru Gabriel de la SICE a fost convins că trebuie să ancheteze serios problema punților din Albeni, cu toate că la baza anchetei se aflau mai multe sesizări, fotografii și filmări relevante, care arătau abuzurile primarului Stan și neimplicarea conform contractului a firmei din Craiova. O parte din dovezi apăruseră deja în spațiul public, fiind publicate de presa locală.

Firma de casă stătea, alții prestau, primarul încasa!

De altfel, lucrările trebuiau efectuate de firma de la Craiova a lui Nicolae Antonie (firma de casa a primarului), dar Stan le efectua cu cei de la ajutor social și cu angajații primăriei. S-au făcut acuzații că, în schimb, sumele colosale le încasa Stan și prietenul lui, responsabil al firmei de casă.
Lucrările cu vicii de construcție au fost însă recepționate de comisiile de recepție agreate de Stan, care închideau ochii și semnau ca și cum au fost efectuate în conformitate cu prevederile contractuale.
6 miliarde de lei vechi a plătit Stan pentru reabilitarea a trei punți de pe raza comunei, una distrugându-se în urmă cu scurt timp.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *