Dezvăluiri

Sindicaliștii nu s-au înțeles cu șefii CE Oltenia

Negocierile din cadrul Comisiei Mixte dintre liderii de sindicat și administrația Complexului Energetic Oltenia nu s-au încheiat cu un rezultat pozitiv pentru angajații companiei energetice. Cele două părți au discutat despre regulamentul care vizează acordarea cotei de cărbune pentru minerii producătorului de energie, însă s-au împotmolit când a venit vorba despre prețul la care angajații pot să achiziționeze lignitul.

Sindicaliștii și șefii CE Oltenia vor relua însă discuțiile pe această temă, în data de 5 iunie. Anual, mii de mineri din cadrul companiei energetice primesc 10 tone de cărbune, atât cât este stabilită cota de cărbune în Contractul Colectiv de Muncă. „Am discutat la ultima întrevedere de cota de cărbune, însă nu am ajuns la o finalitate.

Nu am reușit încă să stabilim prețul cu care angajații Complexului Energetic Oltenia pot să achiziționeze cărbunele de la companie. Prețul este unul mai mic pentru că așa este normal. O să ne vedem din nou în data de 5 iunie și vom stabili acest aspect”, a declarat președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

În cazul în care vor ajunge la un numitor comun la viitoare ședință, minerii din cadrul CE Oltenia vor putea să-și ridice cota de cărbune, începând cu data de 15 iunie.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *