Dezvăluiri

Sinecuriștii primarului Romanescu, propulsați în Consiliul de Administrație al Edilitara SA!

Majoritatea PNL-Pro România din Consiliul Local Tg-Jiu, în calitate de unic acționar al Edilitara Public SA, a votat, în urmă cu două săptămâni, cei șapte membri provizorii din Consiliul de Administrație al societății. Practic, dintre vechii administratori au rămas doar Grigorie Jianu, secretarul general al municipiului, care are calitatea de președinte al CA și directorul Edilitara, Alexandru Zaharia, în rest, cinci persoane din cercul relațional al primarului Marcel Romanescu au primit câte o sinecură bine plătită.

Totul a început…

…în luna februarie a anului trecut, când Adunarea Generală a Acționarilor a Edilitara Public SA, adică cei doi consilieri locali, la acea vreme, Constantin Ștefan și Liliana Luca, ambii PSD, a aprobat modificarea unui articol din Actul constitutiv al societății și a majorat numărul membrilor Consiliului de Administrație de la 5 la 7.
De aproape un an de zile cele două locuri au rămas vacante din cauza taberelor beligerante din Consiliul Local și Primăria Tg-Jiu care n-au putut ajunge la o înțelegere cu privire la persoanele care să le ocupe.
Cum peste o săptămână vor expira mandatele celor cinci administratori, iar raporturile de putere s-au schimbat și în Consiliul Local Tg-Jiu, PNL formând majoritate cu ProRomânia, s-a ivit oportunitatea ca scamiștilor din jurul primarului Marcel Romanescu să li se ofere câte o sinecură, plătită cu 2.100 de lei, net.

12 consilieri locali au votat ”pentru”…

… un provizorat de patru luni, în CA al Edilitara, în următoarea componență: Grigorie Jianu și Alexandru Zaharia să fie menținuți ca și administratori, adică să rămână, totuși, cineva care să și aibă responsabilitatea deciziilor, iar pleiada de sinecuriști să stea doar la încasare, mai exact 2.100 de lei pentru maximum o ședință, lunar, iar în viitorul apropiat se prefigurează o majorare a indemnizației.
Dorel Chirițescu, decanul Facultății de Științe Economice, liberal vechi, bun prieten cu primarul Romanescu, deschide lista administratorilor, cu toate că nu avea nevoie nici de o sinecură, nici de cei 2.100 de lei, și nici de poziția din CA la CV-ul său. Primarul Marcel Romanescu îl propusese pe Dorel Chirițescu pe listele PNL pentru Parlament, în toamna anului trecut, însă profesorul universitar nu s-a regăsit în opțiunile partidului, așa că a fost ales să le explice politicile monetare mondiale celor din CA al Edilitara.
Ramona Nodea, numită, relativ recent, administrator public al Municipiului Tg-Jiu sau ”city manager”, pentru corporatiști, își completează salariul de aproximativ 10.000 de lei cu indemnizația de membru în CA al Edilitara, sinecura fiind binevenită și la CV, pentru viitor.
Într-un post de administrator la Edilitara a fost propulsată și Veronica Cuțitoiu, economist la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu, dacă tot n-a prins unul de consilier local, fiind pe un loc neeligibil, pe listele PNL, la alegerile din toamna trecută. Indemnizația din CA e mai mare decât jumătate din salariul pe care aceasta îl încasează de la spital, așa că cei 2.100 de lei îi rotunjesc venitul lunar în jurul a 5.800 de lei.
Adrian Dăianu, un alt apropiat al primarului Romanescu, angajat al Hidroelectrica a fost și el recompensat cu un post de administrator, la fel ca și Cosmin Costache, care era, până în urmă cu câteva zile, în cărți și pentru un post de consilier la cabinetul viceprimarului Bogdan Bejinaru. Dar nu mai e…

Articole asemănătoare:

2 Comentarii

  1. Cu salariile la toti sinecuristii ăștia mai faceai ceva prin orașul asta uitat de lume… Uitați unde se duc banii noștri ai locuitorilor orașului… Străzi neasfaltate cum trebuie nu, investitii nu, modernizări nu, parcul central e asa de pe vremea lui Ceausescu, etc dar aveți salarii mari pe banii noștri. Bravo e ușor sa conduci asa. Târgujieni cand va treziți!!!

  2. Sotia lui Adrian Daianu este angajata in primaria targu jiu de cand a venit romanescu la primarie. Romanescu i-a angajat-o la primarie. Halal primarie.sa va asunati toti care ati votat romanescu si pnl.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button