Dezvăluiri

Sistemul feroviar al CEO intră în revizie

Sistemul de transport pe calea ferată de la Complexul Energetic Oltenia intră în reparații. Acesta este gestionat de ELCFU Motru care administrează flota feroviară de la nivelul companiei energetice. Societatea deține un sistem propriu de transport al cărbunelui pe calea ferată și chiar linii ferate industriale în zona carierelor miniere și a sucursalelor electrocentrale.
Directoratul Complexului Energetic Oltenia a alocat fonduri pentru asigurarea unui program de revizii planificate, de patru tipuri, la locomotivele diesel electrice LDE 2100 CP, diesel electrice de 1250 CP, diesel hidraulice de 1250 CP. Serviciile de reparare și întreținere a locomotivelor aflate în dotarea Complexului Energetic Oltenia vor fi asigurate, începând cu luna iunie. Bugetul asigurat pentru mentenanța și reparațiile în sectorul feroviar al CEO este de aproape 1,2 milioane de lei.

Complexul Energetic Oltenia utilizează un sistem de transport pe calea ferată a combustibilului pentru grupurile energetice. În ultimii ani, activitatea s-a restrâns, ca urmare a scăderii treptate a cantităților de lignit trimise de carierele miniere către termocentrale. De altfel, câteva linii de cale ferată care deserveau Sucursala Electrocentrale de la Turceni vor fi eliminate complet și zona din vecinătatea termocentralei va fi ecologizată.

În următorii ani se va reduce și mai mult cantitatea de cărbune care va ajunge la grupurile energetice, având în vedere că din 2026 vor mai rămâne trei blocuri energetice la Rovinari și la Turceni. Practic, la Termocentrala Rovinari nu este nevoie de transport pe calea ferată, iar la Sucursala de la Turceni va rămâne un singur grup energetic. Cele trei blocuri energetice se vor afla în rezervă de capacitate, deci nu va fi nevoie de un flux permanent de aprovizionare pentru Termocentrala Turceni.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *