Ultima oră

Șofer de TIR în vârstă de 90 de ani și-a reînnoit licența

 

Un şofer de TIR de 90 de ani și-a reînnoit licențaÎn ciuda faptului că are aproape 91 de ani, pe care-i va împlini în luna martie a acestui an, un bătrân din Marea Britanie nu vrea să renunțe la profesia de șofer de camion și, în urmă cu câteva zile, tocmai și-a reînnoit licența pentru a practica această meserie, scrie Rotalianul.com.

Brian Wilson lucrează ca șofer pe camion încă din 1953, când a început să transporte benzină pentru Esso, deci cu o carieră de 70 de ani în spatele său, relatează Daily Mail.

La vârsta de 90 de ani, bătrânul se trezește la ora 4.00 dimineața și, deseori, face ture de câte 12 ore la volanul unui camion fabricat în 1993.

Rezident în Sheffield, comitatul South Yorkshire, Wilson efectuează livrări cu camionul în diferite locații din Marea Britanie, precum Rochdale (comitatul Greater Manchester), Birmingham (West Midlands) și Newcastle.

Face control medical în fiecare an

Pentru a putea profesa în continuare, la această vârstă, bătrânul britanic este nevoit să se supună unui control medical în fiecare an, la fel cum a făcut și în urmă cu câteva zile.

Wilson a declarat că are de gând să facă un bilanț în luna decembrie a acestui an și, poate, atunci „va trage frâna de mâna” la această carieră remarcabilă.

„Să vedem cum mă voi simți atunci. Momentan, însă, mă simt bine și doctorul este foarte mulțumit de starea mea de sănătate”, a precizat el pentru BBC.

Șoferul de 90 ani a mai spus și că, dacă și când pensionarea va sosi pentru el, foarte probabil va face o călătorie în Thailanda.

„Mie și soției mele ne-ar plăcea să petrecem ceva timp în acea țară. Avem un fiu care trăiește acolo. Din păcate, din cauza pandemiei, nu am avut posibilitatea să ajungem recent la el, să-l vedem”, a mai declarat bătrânul.

Nu foloseste GPS-ul, nici hărţile

Brian Wilson deține compania de transport E. Wilson & Son, moștenită de la tatăl său, dar efectuează livrări ocazionale pentru compania Ember Transport.

Managerul acesteia din urmă, Matthew Hibberb, l-a descris pe șoferul nonagenar ca fiind „foarte în formă” și a adăugat că are îndoieli asupra faptului că acesta va ieși la pensie prea curând.

Wilson s-a mai lăudat și că evită dispozitivele de navigare prin satelit sau chiar și hărțile, precizând că are rețeaua rutieră a Marii Britanii stocată în memoria sa personală.

În momentul de față, conform Cărții Recordurilor, cel mai bătrân șofer de camion din lume este Jack Fisher, tot din Marea Britanie, dar care are 88 de ani și patru zile.

Brian Wilson ar putea intra în Cartea Recordurilor cu ușurință așadar, dar încă nu a trimis documentele necesare pentru a revendica acest titlu.

„Nu mă gândesc prea mult la asta, eu doar ies la muncă”, a conchis bătrânul șofer.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *