Ultima oră

Șofer filmat când forțează și rupe bariera de la o trecere la nivel cu calea ferată

Un șofer a forțat traversarea unei căi ferate și a rupt bariera aflată într-o zonă în care trenurile circulă cu viteză mare. Întregul moment a fost înregistrat de o cameră video.

Conform CFR Infrastructură, incidentul a avut loc în momentul în care semnalele de culoare roşie, care anunţă apropierea trenului, erau aprinse.

Cu toate acestea, șoferul autoturismului a ignorat complet semnalele acustice și luminoase, dar și bariera care se afla în curs de coborâre, forțând trecerea.

„Conducătorul autoturismului din imagini ignoră nu doar semnalele acustice şi luminoase, dar şi barierele care sunt în curs de coborâre, manevră inconştientă care a provocat, pe de o parte, nefuncţionarea corespunzătoare a barierelor de la trecerea la nivel, situată la km 49+900, iar pe de altă parte prelungirea timpilor de circulaţie ai trenului RE 10065, care a redus viteza de circulaţie pentru tranzitarea pasajului, în condiţii de siguranţă.

Menţionăm faptul că această trecere la nivel este situată pe linia de cale ferată BRAZI – CRIVINA, unde viteza maximă de circulaţie a trenurilor este de 140 km/h.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *