Ultima oră

Stație de încărcare a vehiculelor electrice, inaugurată la Rovinari

O stație de încărcare a vehiculelor electrice a fost pusă în funcțiune în orașul Rovinari. Stația funcționează cu energia produsă de soare.
„Începând de astăzi, posesorii de autoturisme, biciclete sau trotinete electrice pot apela la două stații de încărcare realizate pe raza orașului Rovinari.
Cele două stații de încărcare sunt amplasate pe strada Păcii, zona blocului IE1, cu o putere de 10 kw, respectiv strada Zorilor, zona blocului T2, cu o putere de 20 kw.
Energia este produsă de panourile solare care acoperă cele două parcări de 5, respectiv 10 locuri.
Investiția a fost realizată cu bani de la bugetul local, costul total de implementare a proiectului fiind de aproximativ 400.000 de mii de lei, fără TVA.
Totodată, pentru fiecare dintre cele două stații de încărcare vor fi disponibile, în scurt timp, câte 3 biciclete și 3 trotinete electrice, care vor putea fi utilizate de oricine dorește, acestea fiind monitorizate permanent prin GPS.
Stațiile de încărcare pot fi folosite gratuit, iar în curând, surplusul de energie va fi introdus în Sistemul Energetic Național. Mai mult, pe timpul nopții, cele două parcări inteligente vor fi iluminate cu ajutorul energiei stocate pe timpul zile“, au transmis reprezentanții Primăriei Rovinari.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button