Stil de viațăUltima oră

Știai că floarea de magnolie este comestibilă? Ea poate fi folosită în salate!

Există o plantă ornamentală, folosită în amenajarea parcurilor și grădinilor datorită frumuseții și parfumului ei îmbietor. Cu toate acestea, puțini ştiu faptul că aceasta poate fi consumată atât ca atare, cât și în salate.

Magnoliile sunt de fapt arbori și arbuști care pot trăi până la un secol și înfloresc primăvara, iar uneori chiar și vara, în funcție de temperatură.

În ciuda înfățișării lor dulci, florile de magnolie au un gust picant. Datorită acestui fapt, produc un efect rapid de decongestionare a sinusurilor. Cu toate acestea, este important să fiți siguri că florile provin dintr-o sursă necontaminată și să nu exagereze în consumul lor.

„Poate fi folosită în salate sau poate fi murată”

„Magnolia are petale mari, petale cărnoase. De ce? Magnolia a evoluat înaintea albinelor și este de pe vremea când polenizarea se făcea de către albine. Trebuia să fie o floare puțin mai solidă, puțin mai tare. Ceea ce poate nu știi despre această floare este că poate fi folosită în salate sau poate fi murată. Da, este comestibilă. Și are un pic de gust de ghimbir”, spune Andrei Mărincean, inginer peisagist, membru al Asociației Peisagiștilor din România, cu o experienta de peste 14 ani notează Adevărul.ro.

Numele acestui copăcel provine de la botanistul francez Pierre Magnol, care a trăit în secolul al 17-lea. Magnolia officinalis este folosită cu precădere în medicina tradițională chineză.

Florile sunt asociate cu meridianele plămânilor și stomacului. Li se atribuie proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, antidiabetice, anti-Alzheimer și anticancerigene.

De asemenea mugurii florali sunt întrebuințați în răceli, tuse, astm, bronșită, emfizem și probleme intestinale.

Magnolia conține doi compuși activi, magnolol și honokiol, care au o activitate antioxidantă de 1.000 de ori mai mare decât vitamina E.

Magnolia a devenit floarea oficială a mai multor țări și state, printre care Coreea de Nord, Shanghai sau Mississippi, supranumit și „The Magnolia State”.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *