Ultima oră

Străinii, șocați de exploziile din România


Detaliile și urmările exploziilor de la stația GPL din Crevedia au făcut înconjurul presei internaționale. Jurnaliștii britanici au fost cei mai prompți la acest aspect, BBC, Mirror și The Sun informându-și publicul încă de aseară în privința tragediei.„Autoritățile au transmis că cel puțin opt dintre răniți au fost arși grav. Se plănuiește trimiterea a patru victime la spitale din străinătate”, informa BBC, azi-noapte.

Postul de stat britanic a citat și postarea de pe Facebook a președintelui Klaus Iohannis.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a descris exploziile drept o „tragedie” și s-a declarat „profund întristat” de ceea ce s-a întâmplat”, mai scria BBC.

Jurnaliștii BBC au mai publicat și un clip cu momentul exploziei, citând declarația premierului Marcel Ciolacu, care spunea: „Încercăm să salvăm cât mai multe vieți”.

Mirror: Au fost văzuți oameni fugind de la locul dezastruluiȘi publicația Mirror a relatat detaliile tragediei din Crevedia, punând mai mult accent pe experiența martorilor.

„Un videoclip șocant distribuit online a arătat momentul în care primul rezervor a explodat. Mai multe persoane au fost văzute fugind din zonă”, preciza publicația britanică.

Mirror a citat și declarația unui martor de pe social media.

„O persoană care locuia în apropiere a scris pe X, cunoscută anterior ca Twitter: „O explozie mare lângă orașul meu natal. Rugați-vă pentru România”. Un altul a adăugat: „Explozie nebună. O stație GPL explodează lângă București, în România”.”, se arată în pasajul citat de Mirror.

The Sun a descris prima explozie ca fiind o „minge de foc mortală”Titlul articolului de pe The Sun – „Minge de foc mortală. Exploziile masive de la o benzinărie din România au ucis o persoană și au rănit 46, printre care 26 de pompieri care se luptau cu infernul” – exprimă poate cel mai bine drama petrecută la Crevedia.

Jurnaliștii britanici de la The Sun au preluat știrea în regim de Breaking News, oferind mai multe imagini de la locul tragediei.

Aceștia au relatat în detaliu firul evenimentelor:

„După prima explozie, incendiul s-a extins la două rezervoare și la o casă din apropiere, provocând evacuări pe o rază de 700 de metri.

Între timp, traficul pe drumul național a fost blocat, potrivit unității guvernamentale de intervenție în situații de urgență (IGSU).

O a doua explozie a avut loc sâmbătă seara la stația GPL, rănind 26 de pompieri, a declarat reporterilor adjunctul ministrului de Interne Raed Arafat, care se ocupă de unitatea de intervenție în situații de urgență.

Un videoclip șocant distribuit pe Facebook a arătat a doua explozie terifiantă înainte ca un nor, asemănător cu o ciupercă de fum și resturi, să se formeze deasupra”, se arată în articolul The Sun.

Sursa: DCNews.ro

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *