Ultima oră

Studenții UCB față în față cu deținuții din Penitenciarul Târgu Jiu

În data de 15 mai 2023, Penitenciarul Târgu Jiu a fost gazda unei întâniri dintre 28 de studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși” și 21 de deținuți aflați în custodia Penitenciarului Târgu Jiu. Studenții au avut posibilitatea să interacționeze cu deținuții și cu personalul penitenciarului, în cadrul dezbaterii intitulate ”Despre lege și nu numai”, scopul activității fiind acela de a se familiariza cu aspectele practice ale dreptului execuțional penal, cu mediul carceral și cu populatia aflată în detenție și implicarea detinuților în viața comunității locale, ca parte activă a acesteia.
Activitatea se înscrie într-o serie amplă de demersuri educative și de reintegrare socială desfășurate de specialistii din cadrul Serviciului Reintegrare Socială, în ultima perioadă derulându-se mai multe activități în colaborare cu parteneri din comunitatea locală. Astfel, 9 deținuți au participat la Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri 12.05.2023, 16 deținuți au participat la activitatea ”Pași către familia de acasă” derulată în colaborare cu Biserica Maranată și 16 deținuți au participat la un pelerinaj la Sfânta Mănăstire ”Sfântul Ioan Botezătorul” Cămărășeasca Târgu Cărbunești .
Prin aceste activităţi se urmăreşte conştientizarea deținuților cu privire la faptul că sunt parte a societății și trebuie să-și exercite rolul în cadrul acesteia, sensibilizarea comunităţii cu privire la eforturile de reintegrare în societate a persoanelor aflate în detenţie și crearea unor punţi de legătură între populaţia carcerală şi comunitatea locală.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *